'Ringenes Herre' kan bli tv-serie

06/11/2017 18:00

Anniken Hauge

Underholdning
Rettighetshaverne er nå i forhandlinger om å lage 'Ringenes Herre'-serie.

Hvis du er typen som har lest alle bøkene flere ganger samt hatt 'Ringenes Herre'-marathon hvor du og vennene dine har satt dere godt til rette for flere timer med Gandalf, Frodo, alvene og orkene, så er det gode nyheter til deg.

Rettighetshaverne til J. R. R. Tolkien, Warner Bros. Television og Amazon Studios er nemlig i samtaler om å gjøre de berømte bøkene og filmene til en tv-serie, melder magasinet Variety

Selv om de fortsatt er i de tidlige stadiene av forhandlingene, sier en kilde til Variety at grunnlegger av Amazon, Jeff Bezos, skal være personlig involvert i forhandlingene. Jeff Bezos er kjent for å være en stor fan av fantasy og science fiction, men det er sjeldent han involverer seg personlig i Amazons prosjekter. 

Den første av de tre Ringenes Herre-filmene kalt Ringens Brorskap, kom ut i 2001 med Peter Jackson som regissør i samarbeid med selskapet Miramax Films. De ønsket først å lage to filmer, men da de av økonomiske grunner ikke fikk til dette, brøt Peter Jakson ut av samarbeidet.  

Senere ble det inngått et samarbeid med New Line Cinema, som ville lage ikke bare to filmer men tre – én for hver del av bok-trilogien.

 

De tre filmene ble tatt opp parallelt på New Zealand. Peter Jackson satset høyt, og høstet 30 Oscar og en verdensomspennende suksess med trilogien.

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.