TV 2 avslører: Derfor måtte de endre programmet om «Den sorte svane»

25/06/2024 20:00

redaktion

Underholdning
Foto: TV2
Foto: TV2
TV 2 har sett behovet for å rette opp programmet.

28. mai ble 'Den sorte svane' sluppet på flere streamingtjenester. Vi var nok mange som satt sjokkert tilbake etter å ha sett den danske TV 2-dokumentaren. 

Det har sjokkert mange å se hvordan underverdenen ser ut til å samarbeide med alt fra advokater til tilsynelatende lovlydige rike menn.

Etter at dokumentaren ble vist på TV, er det ikke bare den vanlige borger som er mildt sagt sjokkert over tingene som foregår i det miljøet. Også en stor personlighet som Mette Frederiksen, statsministeren av Danmark, har vært ute og reagert på dokumentaren. 

En ting vi alle kan være enige om er at det i det minste må stoppe. 

Siden dokumentaren kom ut har det vært mye snakk om den i media og ikke minst i danske hjem. Spesielt det danske TV 2-programmet «Skyggesiden» har gått gjennom dokumentaren i minste detalj, og nå ser det ut til at de har måttet endre programmet da det inneholdt feil informasjon.

Kort tid før danske TV 2 sendte siste episode av «Skyggesiden», som er et oppfølgingsprogram til dokumentarserien «Den sorte svane», ble det gjort en betydelig endring.

Sikkerhetsselskapet Guardian ble redigert ut av programmet etter en klage på feil informasjon. Journalisten skriver det.

Programmet ble opprinnelig sendt på danske TV 2 Play, hvor det så ut til at det hadde skjedd en redigering på grunn av feilinformasjon om sikkerhetsselskapet Guardian. Nyhetssjef i TV 2, Jakob Kwon, bekreftet endringen:

"Programmet ble tatt opp og klarte å bli publisert på TV 2 Play. Da ble vi gjort oppmerksom på at det er en del opplysninger i programmet som ikke er faktisk korrekte. Vi sjekket at selvfølgelig å gå gjennom programmet på nytt og må erkjenne at det er riktig, og så kutter vi det ut.»

Feil informasjon

I femte episode av «Den sorte svane» ble det nevnt at en forretningsmann i Aalborg hadde nære forbindelser til både profilerte rockere og en direktør i sikkerhetsselskapet Guardian. Denne informasjonen ble tillagt stor betydning da Guardian samarbeider med TV 2 om sikkerheten til hovedkilden og føflekken Amira Smajic.

Etter at The Guardian tok kontakt med TV 2 med påstander om at informasjonen som ble presentert var feil, gjennomgikk TV 2 programmet på nytt og fant at informasjonen var feil.

"Når vi blir gjort oppmerksomme på at noe ikke er riktig, er vi ikke for hyggelige til å rette det. Vi gjør det så raskt vi kan. Vi er også forpliktet til å gjøre det i henhold til de presseetiske reglene," sa Jakob Kwon.

Redigering av programmet ble raskt gjennomført, og TV 2 handlet i henhold til presseetiske regler ved å rette opp feilen.

«Den sorte svane» består av 5 episoder, og du kan se den ved å klikke her:

Ønsker du da å se oppfølgingsprogrammet «Skyggesiden», får du tilgang til lenken her:

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.