Var du klar over det? Derfor heter den velkjente sjokoladebaren Twix

27/04/2024 16:00

Sofie

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Twix er en av Norges mest populære sjokoladebarer, og nå er den sanne betydningen bak navnet på den søte godbiten endelig blitt forklart. Det har sjokkert internettbrukere.

Sjokoladeelskere har opplevd en uventet åpenbaring om opprinnelsen til navnet til en av de mest populære sjokoladebarene globalt, Twix.

En nylig gjenopplivet Twitter-tråd har kastet lys over bakgrunnen til denne karamellkjeksblandingen. Mars Incorporated, selskapet bak Twix, har avslørt den sanne betydningen bak navnet.

Det har lenge vært antatt at 'Twix' kombinerte ordene 'tvillinger' og 'bixs', forkortelse for 'kjeks', kjent i USA som informasjonskapsler.

Imidlertid ble denne teorien nylig tilbakevist. I 2018 stilte Twitter-bruker Fooju spørsmålet til Twix sin offisielle konto om "Twix" med henvisning til "tvilling kjeks pinner". Twix sitt svar var at det var "nesten riktig" og forklarte at navnet faktisk står for 'tvilling pinner'.

Denne nye informasjonen sjokkerte sjokoladeelskere, med en bruker som reagerte med en hjerneeksploderende emoji, mens en annen takket selskapet for å ha løst "mysteriet".

Populær godbit

Opprinnelig fra Storbritannia, ble Twix markedsført som Raiders i Europa frem til 1991, da navnet ble endret til Twix for å harmonisere med det internasjonale merket.

Sjokoladebaren ble lansert i USA i 1979, hvor den raskt ble populær, blant annet takket være en episode av Seinfeld.

I episoden oppstår det en uenighet mellom Jerry og Elaine om den riktige måten å spise en Twix på, som eskalerer til en større krangel om hvem som har rett til deres foretrukne spisemetode.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.