11 år gammel jente savnet siden juli: Funnet i utlandet

15/12/2021 08:58

Emma Sletta

Utland
Foto: Texas Department of Public Safety (DPS)
Foto: Texas Department of Public Safety (DPS)
En 11 år gammel amerikansk jente har vært savnet siden juli, og hun er nå funnet i god behold i utlandet.

I juli forsvant 11 år gamle Sophie Long sammen med sin far, Michael Long, men hun er nå funnet i et uspesifisert land utenfor USAs grenser.

Foto: Texas Department of Public Safety (DPS)

Sophie forsvant i forbindelse med en foreldrerettssak mellom moren, Kelly og hennes far, der hennes far nektet å overlate henne til tanten.

Sophie ble sist sett sammen med Michael 12. Juli. Lokalt politi rapporterte på den tiden at de fryktet at Michael hadde «kidnappet» Sophie og tatt henne med til Mexico eller Argentina.

Foto: Texas Department of Public Safety (DPS)

Etterlysningen tilbake i juli var:

«Savnet barn skal være sammen med sin far, Michael Long, som ikke har foreldremyndighet, og de kan være på vei til Arizona, Colorado, Utah, Mexico eller Argentina. Michael Long kan kjøre i en hvit 2010 Ford Edge SUV eller en grå varebil med tonede vinduer, et NRA-klistremerke og svarte takstativer på taket. Det savnede barnet har et lite brennmerke på en av armene.»

Nå er Sophie altså funnet igjen sammen med Michael, og Ladbible skriver at hun for tiden er i beskyttende varetekt. Lokalt politi vil ikke si i hvilket land de fant Sophie før hun er trygt tilbake på amerikansk jord.

43 år gamle Michael er i politiets varetekt tiltalt for brudd på foreldremyntigheten.

Sheriffen i politiet, Jim Skinner, sa i en uttalelse: "Mange måneder med dedikert arbeid av mine offiserer, Federal Bureau of Investigation og U.S. Marshals betalte seg i morges. Vi er så glade for at Sophie er trygg."

Michael har tidligere sagt til Daily Mail: «Jeg vil definitivt havne i fengsel hvis det er det som skal til for å beskytte Sophie. Hun er et 10 år gammelt barn. Hun burde ikke be om å takle denne typen ting. Disse høykonflikt-forvaringssakene - dette handlet ikke om å havne i en foreldremyndighetssak. Dette handlet om å få rettferdighet for datteren min.»

Sophies mors advokater sa at «ubegrunnede» anklager mot Kelly var en del av Michaels arsenal av våpen mot sin ekskone, som hadde «eskalert til et farlig nivå».