12-årig redder mann fra selvmord: Stoppet ham fra å hoppe med disse 9 ordene

27/09/2017 16:00

Anniken Hauge

Utland
En 12-årig utviste stort mot da han gikk bort til en mann som var i ferd med å hoppe fra en bro for å avslutte livet.

Det var en veldig modig 12-årig gutt som blandet seg, da en månn i tyveårene vear i ferd med å ta sitt eget liv torsdag forrige uke.

Mannen stod på motorveisbroen A10 ved Waltham Cross i England, og hadde bundet et rep rundt halsen, skriver lokalmediet Hertfordshire Mercury.

Men den unge mannen ble oppdaget av to 12-årige skolegutter og den ene av dem gikk straks bort til mannen. 

Den 12-årige gutten sa ordene: ‘Vær så snill, ikke gjør det! Jeg er ung'. I neste øyeblikk grep gutten tak i mannen med med all sin kraft, for å fysisk holde ham igjen. Det samme gjorde den andre gutten.

47-årige Joanne Stammers, som var på vei hjem etter å ha besøkt mormoren sin, var vitne til det dramatiske opptrinnet. Hun skyndte seg å hjelpe de to skoleguttene med å holde igjen den unge mannen fra å hoppe.

- Den lille gutten er en sann helt. Barn i den alderen kan fint finne på å bare gå forbi og spøke med det, men han bestemte seg for å holde mannen tilbake alt han kunne, sier Joanne Stammers til lokalmediet.

Hun forteller at guttene var veldig påvirket av situasjonen, og den selvmordstruede unge mannen i tyveårene gråt og sa at han ikke ville leve mer. 

47-årige Joanne Stammers hadde nettopp besøkt sin 95-årige mormor da hun var på vei hjem. Men så oppdaget hun de to guttene som stanset den selvmordstruede mannen. Foto: Privat

Den 47-årige kvinnen lider av en sjelden blødersykdom, hvilket betyr at hun er førtidspensjonert og ikke kan jobbe. 

Men da hun så de to fortvilte unge guttene måtte hun trå til, selv om det ikke var lett for henne å holde fast den unge mannen som gjorde motstand.

- Jeg så de to små guttene lene seg tilbake med all sin kraft, og det var da jeg skyndet meg over broen og stakk hendene mine gjennom gjerdet for å holde ham i en armlås. Jeg holdt ham fast i noe som føltes som en evighet, inntil det kom en mann og tok frem et par håndjern, sier Joanne Stammers til Hertfordshire Mercury. 

Politiet kjørte deretter Joanne Stammers hjem til sin 66-årige mor, hvor de fortalte at datteren hennes ‘hadde gjort noe helt fantastisk’. 

Videre har politisjefen Ian Butler fra det lokale politiet også tenkt seg å hylle de to 12-årige skoleguttene for deres heltemodige innsats. 

Håndverker jobbet i kvinnes hus: Ved en tilfeldighet oppdaget han hva hun holdt fanget i skapet