12-åring lurt inn i skogen av 15-åring: Kom aldri ut derfra igjen

12/07/2021 13:47

Emma Sletta

Utland
Foto: privat
Foto: privat
En 12 år gammel gutt ble lurt inn i en skog av en 15 år gammel gutt. Bare en av dem kom ut av skogen igjen.

En 15 år gammel gutt er funnet skyldig i drapet på en 12 år gammel gutt. Han knivstakk ham brutalt i hjel i desember i fjor etter å ha lokket ham inn i en skog i Boston, Lincolnshire, i England.

I retten ble det forklart at de to unge guttene hadde avtalt å møtes for å utveksle narkotika. I den forbindelse hadde den 12 år gamle gutten med seg en kniv, som endte opp med å bli vendt mot seg selv.

Tidligere i saken ble det imidlertid meldt i retten at de to guttene hadde sagt ja til å møtes etter å ha skrevet sammen på Facebook. Det ble også forklart at det 12 år gamle offeret betraktet den eldre gutten som sin venn.

Ifølge SE og FLA ble 12 år gamle Roberts utsatt for et «barbarisk» og «brutalt langt angrep». Etter angrepet ble han etterlatt i skogen der liket hans ble funnet klokken 10.m.

Deretter har det kommet frem at den 12 år gamle gutten ble stukket gjentatte ganger i nakke, bryst, mage og hode. Den 15 år gamle gutten knivstakk offeret med en slik voldsomhet og brutalitet at knivbladet brakk og forble i offerets skalle.

Videre har det kommet frem i retten at den unge lovbryteren til og med prøvde å amputere offerets hånd.

Den 15 år gamle gjerningsmannen skal deretter ha sendt meldinger til en rekke venner på Facebook. I disse meldingene innrømmet han at «noe gikk galt» og at «det var ikke ment å skje på den måten».

Til tross for dette ville han imidlertid ikke erklære seg skyldig i drap i retten. Imidlertid hevdet han i retten at Roberts hadde tatt med seg en kniv som han prøvde å knivstikke ham med, hvoretter han «mistet kontrollen» og myrdet den 12 år gamle gutten.

Retten så det imidlertid ikke slik, og de avviste derfor hans forklaring. I stedet konkluderte de med at 15-åringen var «motivert av sinne og ville straffe avdøde mer enn å miste selvkontroll», ifølge SE og FLAX.

Rettssaken strakte seg over tre uker. Det kom også frem at den tiltalte gjerningsmannen hadde en samling kniver på soverommet sitt. I tillegg ble han også kastet ut av skolen etter å ha båret kniv.

Tenåringen vil ikke erklære seg skyldig i drap, men innrømmet ufrivillig drap.