14 år gamle Talyn ble truffet av lyn på vei til skolen: Det reddet livet hans

28/10/2021 09:05

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
Den 14 år gamle Talyn hadde nesten kommet seg helt til skolen da han plutselig ble truffet av et dødelig lyn. Heldigvis holdt en skytsengel hendene over den unge tenåringen, som slapp med livet i behold.

En 14 år gammel gutt er heldig som fortsatt er i live da han ble truffet av lynet utenfor skolen sin.

Talyn Rose, fra Queensland, Australia,  ble kastet i bakken av den kraftige elektriskeladningen utenfor Robina State High School, hvor alle musklene hans først spente seg helt og deretter ble lammet.

Tenåringen gikk inn på skolen da et lyn traff en nærliggende stolpe og deretter traff han. Det sier britiske medier Daily Mail.

Privatfoto

Flaks at han brukte dem.

Hans mor, Michelle Nimmo, avslørte at legene hadde  fortalt henne at det var de tykke gummisålene i skoleskoene hans som absorberte det meste av kraften og bidro til å redde livet hans.

Hun fortalte 7NEWS at et tordenvær hadde brygget hele morgenen og husket at hun fikk en telefon fra skolen som informerte henne om situasjonen, og at en ambulanse var på vei for å hente sønnen.

Heldigvis var faren som satt inne i bilen sin vitne til den skremmende scenen og løp til den 14 år gamle gutten og bar ham inn på skolen i sikkerhet.

Utrolig nok hadde Talyn allerede begynt å komme seg fra det gigantiske zappet da moren kom. Imidlertid ble han fortsatt kjørt til sykehus for å sjekke sine vitale funksjoner. Senere fortalte han sin mor at han knapt kunne høre eller føle noe i et helt minutt etter det enorme elektriske sjokket.

Privatfoto

– Ambulansepersonell sier han er ekstremt heldig som er i live, og at de aldri har sett noe lignende i hele deres karriere, sier hun.

Nimmo la til at sykehuspersonalet kjærlig hadde begynt å kalle sønnen "lynbarnet".

Bortsett fra midlertidige merker på tenåringens føtter og skuldre - også kjent som Litchenberg-fugrer - har Talyn kommet seg helt.

Ifølge moren tok merkene tre dager på å falme helt, og hun spøkte med at hvis de hadde blitt, ville de ha vært en kul samtalestarter.