15-åring valgte bursdagsgaver fra ti år: Det han har gjort varmer i stedet hjertet

07/04/2022 07:32

Emma Sletta

Utland
Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe
Han tok avgjørelsen da han bare var seks år gammel.

Det skal ikke være noen hemmelighet at de aller fleste barn ser frem til bursdagen sin - fordi det betyr at de får bursdagsgaver.

Det samme følte imidlertid ikke Kai Martin, som bare 6 år gammel tok beslutningen som ville ha stor innvirkning på antall bursdags savner som han ville motta i det kommende tiåret.

Kai, som kommer fra Gilbert, Arizone, og nå er tenåring, valgte bort bursdagsgavene til fordel for donasjoner til Leukemia og Lymphoma Society.

Ifølge 12News endte donasjonene opp i mere enn 218.000 kroner.

Kreft går i familien

Kai fikk ideen da han bare var fem år gammel fordi stefaren Jared Bodnar ble rammet av blodkreft, som var den samme typen kreft som tok livet av moren og bestefaren hans.

Stefaren hans overlevde, men det var naturligvis nok til at Kai ble veldig redd.

Han bestemte seg for at han ønsket å lære alt han kunne om kreft, hvoretter han bestemte seg for at han ville samle inn donasjoner til forskning på kreft.

– Mitt første mål var 700 kroner fordi det var det største beløpet jeg kunne tenke meg, sier han.

Han endte imidlertid opp med å øke målet med rundt 50 kroner. Men da han talte donasjonene, hadde han samlet inn over 3400 kroner, noe som inspirerte ham til å fortsette.

Så hvert år de neste 10 årene informerte han sine venner og familie om at de skulle donere penger til Leukemia and Lymphoma Society i stedet for å gi ham gaver.

Foto: Privat

– Hvis donasjoner til kreftforskning kan hjelpe andre familier til å unngå å måtte gå gjennom det jeg har vært gjennom, så vil det utgjøre en stor forskjell. Det er hovedgrunnen til at jeg gjør det, sier han.

Selv om 10 år nå har gått og Kai bare nylig har fylt 15 år, samler han fortsatt inn donasjoner gjennom GoFundMe.