18 år gamle Amelie overlevde brutalt krokodilleangrep

06/12/2021 09:19

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En britisk tenåring var nær ved å miste foten da en krokodille angrep henne under en raftingtur.

Hvilke tanker går gjennom hodet ditt når du kjemper for livet mot en av naturens mest blodtørstige og fryktinngytende vesener?

18 år gamle Amelie Osborn-Smith kan fortelle deg alt om det. Under en ferie i Zambia angrep en tre meter lang krokodille henne, og hun mistet nesten foten.

Det skriver Daily Mail.

Den britiske tenåringen var på raftingtur, og guidene forsikret henne om at det var trygt å bade i elven.

Foten hennes hang derfor over kanten av båten, og det var her at en krokodille så sitt snitt til å få seg et enkelt måltid.

«Du tenker ikke engang i en slik situasjon. Folk sier at du ser livet ditt passere foran øynene dine, men det gjør det ikke,» sier jenta fra sykehussengen på Medland sykehus.

- Du tenker bare: "Hvordan kommer jeg meg ut av denne situasjonen?" Tankene dine løper rundt, og alt du bryr deg om er hvordan du kommer deg ut av det. Jeg var bare veldig, veldig heldig, insisterer hun.

En gruppe mannlige medlemmer på turen var ressurssterke og slo krokodillen på snuten slik at den slapp taket i henne.

Da krokodillen løsnet sitt dødsgrep, hadde hun akseptert at hun sannsynligvis ville miste foten etter å ha møtt det store dyret.

- Jeg sa til alle vennene mine: "Det er greit, jeg har mistet foten. Men jeg lever fortsatt," minnes hun om reaksjonen.

Heldigvis hadde legene et godt budskap til henne:

«Så fikk jeg beskjed om at foten min er ok, at jeg vil kunne gå, og det er en lettelse,» sier Amelie, som håper å bli overført til et britisk sykehus hvor hun fullt ut kan komme seg etter sin traumatiserende erfaring.