2-åring etterlatt alene i bilen - nå advarer Lisa mot ukjent dødsfelle

07/09/2017 15:15

Anniken Hauge

Utland
Foreldrene var bare noen få meter unna sønnen Logan, som de trodde tok seg en liten lur. Men i et uoppmerksomt øyeblikk var uhellet ute. Nå advarer Lisa Vanderkleed andre foreldre.

Ulykker skjer på et øjeblikk når man minst venter det.

I det sekundet man ikke er oppmerksom i trafikken, på gaten eller på jobb, kan uhellet være ute. 

Og det var nettopp en slik ulykke som rammet en amerikansk familie får få uker siden, skriver People Magazine. 

Torsdag 17. august var Lisa Vanderkleed fra den amerikanske staten Indiana i gang med å rengjøre en av familiens biler ute. I den andre bilen satt barna og tok seg en lur, og på den varme sommerdagen hadde foreldrene rullet ned vinduene halvveis ned og satt på aircondition.

Men et øyeblikk senere kom den toårige gutten utfor en forferdelig ulykke som snudde opp ned på familiens liv. 

- Sønnen vår må ha bestemt seg for å ta ned vinduet helt for å si noe til faren sin, da han så ved et uhell kom til å ta vinduet helt opp igjen, sier Lisa Vanderkleed til People Magazine. 

Sønnen hennes ble kvalt. Lisa Vanderkleed tror at lille Logan kom borti knappen med kneet eller benet, så vinduet gikk opp i halsen hans så hardt at han til slutt mistet livet. 

I det fleste nye biler er det standard at man skal 'dra opp' en knapp for å rulle opp vinduet, men det var ikke tilfellet i denne familiens bil. 

Foreldrene var i gang med å vaske bilen deres mens barna bare satt få meter unna dem. Foto: Facebook/privat

Da Lisas Vanderkleeds mann skulle se til barna, fant han sønnen sin livløs. Hodet hans hang ut av vinduet på bilen, nesten helt rullet opp. 

- Selv om vi var rett ved siden av, så skjer ulykker så fort, skriver Lisa Vanderkleed på Facebook.

Foreldrene slo straks alarm, og et helikopter kom og tok med seg sønnen til sykehuset. På tross av den raske reaksjonen fra foreldrene, så var det vanskelig for legene å utbedre de skadene guttene hadde pådratt seg på grunn av mangel på oksygen.

Den toårige gutten ble fløyet til nærmeste sykehus, hvor legene vurderte at gutten hadde fått en hjerneskade på grunn av mangel på oksygen. Foto: Facebook/privat

- Han reagerte ikke på utallige tester, og selv om han ikke er hjernedød så sier legene at hjerneaktiviteten hans er vesentligt lavere nå enn før. Jeg har etterspurt enda en skanning. Både for ro i sjela, men også hvis gud mirakuløst helbreder hjernen hans, skrev Lise Vanderkleed på Facebook fire dager etter ulykken. 

Etter ulykken startet venner av familien en innsamling, slik at familien kan få økonomisk støtte i den tøffe tiden. I skrivende stund er det blitt samlet inn cirka 160.000 kroner. 

Etter en uke på sykehuset og en operasjon, fikk legene Logan til puste for egen maskin, men gleden var kortvarig. 

Da Logan var operert, klarte han å puset selv. Men gleden varte bare et par timer. Foto: Facebook/privat

24. august måtte familien innse at Logan Vanderkleeds liv ikke stod til å redde, og derfor delte moren et endelig bilde av sønnen, som ble erklært død tidlig om morgenen.

- Han er et bedre sted nå, skrev Lisa Vanderkleed på Facebook etter sønnens død. Hun håper at advarselen hennes kan forhindre andre barn i å lide samme sørgelige skjebne.