2 døde og 17 skadet på julebord: Gruppebilde endte i tragedie

19/12/2017 10:45

Anniken Hauge

Utland
Et festlig julebord i den australske byen Melbourne fikk en tragisk avslutning, da venner og kollegaer hadde samlet seg til det årlige gruppebilde.

Gruppen på vel 30 personer var lørdag kveld samlet i et hjem i forstaden Doncaster East for å feire julen med gode kollegaer, deilig mat og fin vin.

Da det ble tid for å stille opp til det tradisjonelle julebordbildet, skjedde det som er helt utenkelig.

De 30 menneskene samlet seg på husets balkong, hvor også fjorårets bilde ble tatt. Men rett før fotografen får knipset bildet, raser balkongen sammen under den festglade forsamlingen. 

Balkongens rekkverk forble intakt, men det gamle tregulvet klarte ikke å holde presset og knakk derfor sammen. 

Gruppen av mennesker, som alle jobber i virksomheten Tupperware, styrtet ned med gulvet og ble fanget under murblokkene.

To kvinner mistet livet i den tragiske ulykken - 59-årige Cheryl Taylor og en yngre kvnne på 37 år hvis navn fortsatt er ukjent:

- Der er et lys som aldri brenner ut, skriver datteren til den nå avdøde 59-årige kvinnen, på Facebook-profilen sin.

Australske Leisa Willson, som tok fjorårets gruppebilde, forteller til Daily Mail at enda fler hadde kommet ytterligere til skade hvis det ikke hadde vært for den heltemodige mannen hennes Matt:

- Min manns overlevelsesinstinkt slo inn, og han løp ut på avsatsen for å stanse et kjøleskap fra å falle ned på de allerede skadde gjestene, forteller Leisa Willson ifølge Daily Mail.

Fjorårets gruppebilde ble tatt av Leisa Willson på akkurat den samme balkongen:

Foto: Leisa Willson (Privat/Facevook)

Foruten de to personene som mistet livet i den tragiske ulykken, ble 10 kvinner og syv menn fraktet til sykehuset, mens andre fikk hjelp på stedet.

Politiet undersøker nå den konkrete årsaken til balkongens kollaps.

Les også: Hun glemte å ta ut tampongen: Legene ble nødt til å amputere benet hennes