2015 om igjen: Flyktninger vandrer langs grensen til Polen

08/11/2021 14:51

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I disse dager utfolder det seg et drama rundt EUs østlige grenseland.

En stor gruppe med migranter dro fra Belarus/Hviterussland mandag morgen og har nå satt kursen mot den polske grensen. 

Det skriver Berlingske.

Migrantene går langs motorveien, akkurat som i flere europeiske land tilbake i 2015. Gruppen beveger seg mot grenseovergangen ved Bruzgi-Kuznica, ikke langt fra den hviterussiske byen Grodno. Målet er å komme inn i EU.

Siden juli har det vært en kraftig økning i antall migranter og flyktninger som prøver å komme inn i landene rundt Hviterussland. Land som Polen og de baltiske statene, som alle, i motsetning til Hviterussland, er medlemmer av EU.

EU er for tiden i konflikt med Hviterussland og spesielt med den noe kontroversielle statsoverhode, Aleksandr Lukashenko. Det spekuleres derfor i om flyktninger blir brukt som taktisk respons på EUs sanksjoner mot Hviterussland.

Som svar har nabolandene rullet ut piggtrådgjerder langs den hittil åpne grensen og har utplassert tusenvis av soldater for å vokte området. Spesielt Polen har blitt beskyldt for systematisk å sende migranter fanget av soldater over grensen. Polen har registrert 30.000 forsøk på å komme inn langs grensen siden august.

En talsperson for den polske regjeringen informerer sin bekymring via en tweet, mens han viser en video av kaoset på motorveien. Du kan se dette her:

 

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.