21 år gammel gutt felte sykkeltyv med listig triks

15/09/2021 10:35

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Jeg tror ikke det var det sykkeltyven forventet da han ville selge sykkelen.

Mange har prøvd det - du er i ferd med å komme deg på jobb, men oppdager at sykkelen din er stjålet. Det er både irriterende og surt.

Det var nettopp dette en 21 år gammel mann fra Århus, Danmark, opplevde for noen uker siden. Sykkelen hans hadde blitt stjålet - og han forventet sannsynligvis ikke å se den igjen. Men dette spesielle sykkeltyveriet endte faktisk med at sykkelen kom hjem til eieren igjen.

Det opplyser Østjyllandspolitiet i døgn rapporten.

Omtrent tre uker etter at sykkelen ble stjålet, oppdaget den unge mannen at sykkelen hans var lagt ut for salg på Facebook.

Derfor reagerte han raskt og lot som om han ville kjøpe sykkelen. Den mistenkte sykeltyven hoppet rett i med begge beina og de to ble enige om å møtes.

Pågrepet på åstedet

Men 21-åringen møtte ikke opp til møtet alene.

Da 21-åringen møtte opp på avtalt adresse til møtet rundt klokken 17.20 mandag kveld, kom en 31 år gammel mann og dro den stjålne sykkelen.

Imidlertid klarte han aldri å selge den, fordi i stedet gikk to politi betjenter frem for å arrestere ham.

31-åringen forklarte at han ikke hadde stjålet sykkelen, men hadde kjøpt den av en annen mann. Det kunne ikke umiddelbart bevises at han hadde stjålet sykkelen - og derfor ble han i stedet siktet for å ha solgt tyvegods videre.

Politiet gjennomsøkte også leiligheten hans, men fant ikke noe av interesse for politiet.