24 år gammel mann ville hente telefonlader i bilen: Nå skal han 25 år i fengsel

15/10/2021 08:50

Emma Sletta

Utland
privatfoto
privatfoto
En 24 år gammel mann er dømt til 25 års fengsel etter at han ble arrestert av politiet i Dubai.

24 år gamle Billy Hood er dømt til 25 års fengsel i Dubai etter at politiet fant væske til en e-sigarett som inneholdt CBD-olje i bilen hans.

Til tross for en narkotikatest som viste at han ikke hadde inntatt noe, ble Billy Hood angivelig tvunget til å signere en tilståelse han ikke forsto. Ifølge The Sun ble han truet med livstidsdom hvis han ikke undertegnet tilståelsen.

«Jeg hadde nettopp flyttet til en ny bolig i Dubai og skulle ned for å hente en telefonlader i bilen min da politiet plutselig dukket opp,» sa den 24 år gamle britiske mannen i en offisiell uttalelse løslatt gjennom advokatene sine.

"De hoppet ut for å arrestere meg og sette håndjern på meg. En offiser pekte en Taser på meg og truet med å bruke den hvis jeg ikke samarbeidet. De krevde at jeg skulle vise dem hvor stoffet var. Jeg ble sjokkert og forvirret og fortalte dem at jeg ikke var i besittelse av narkotika”, fortsetter han.

Billy, som opprinnelig er fra Notting Hill i London, sier at han så fortalte politiet at han ikke damper på e-sigarett, røyker sigaretter eller vannpipe.

«Jeg er veldig imot stoff og tilbringer dagene med å trene på skoler med barn», sier Billy.

Det antas at en av Billys venner feilaktig forlot væsken for en e-sigarett i bilen hans. Han skal også ha sendt en tekstmelding til Billy der han innrømmer å ha glemt væsken i bilen.

Advokater for 'Arrestert i Dubai', som representerer Billy Hood, mener myndighetene har overvåket meldingene og lest om væsken for e-sigaretter. De mener at dette er den eneste forklaringen på deres uanmeldte utseende.

– Vi har sett folk bli arrestert og til og med dømt uten bevis. Ofte på grunnlag av en tvungen tilståelse på arabisk eller fra en tredjepart, sier Radha Sterling, direktør og grunnlegger av Detained i Dubai.

"Narkotikadommer er prestisjetunge for politiet da de fører til forfremmelser, og domstolene trenger ikke betydelige bevis for å sikre en dom."

Hjemmet i England sitter en knust Breda Hood, som er mor til 24 år gamle Billy.

«Jeg tror ikke det er et ord i ordboken som kan beskrive smerten jeg gjennomgår. Jeg kan ikke snakke om det uten tårer i øynene. Det er for vanskelig å omfavne», sier Breda til The Sun.

E-sigarettvæsken som finnes i Billys bil er lovlig i Storbritannia, så lenge den inneholder mindre enn 0,2% THC.