28 år gammel kvinne ville straffe eksmannen: Fem barn mistet livet

04/11/2021 15:07

Emma Sletta

Utland
Foto: Oliver Berg/DPA/Ritzau Scanpix
Foto: Oliver Berg/DPA/Ritzau Scanpix
Den 28 år gamle kvinnen ville straffe eksmannen. Det endte opp med å koste livet til fem barn.

En 28 år gammel kvinne er dømt til livstid i fengsel av en domstol i den tyske byen Wuppertal. Hun er dømt for å ha drept fem av sine seks barn.

Kvinnen ønsket å straffe eksmannen, som hadde vært sammen med en annen kvinne, ifølge Ritzau.

Den dømte kvinnen er identifisert under rettssaken som Christiane K. Hennes fulle navn har imidlertid ikke blitt offentliggjort.

Hun bodde sammen med sine barn i den tyske byen Solingen, en by i Nordrhein-Westfalen i Tyskland, omtrent 10 kilometer øst for Düsseldorf.

Drapet på de fem barna fant sted i kvinnens eget hjem. 3. september i fjor ga hun alle medisiner som fikk dem til å sove eller bli sløv, slik at de ikke kunne motstå.

Hun tok dem deretter inn på badet en etter en, hvor hun enten kvalte eller druknet dem. Deretter pakket den 28 år gamle moren dem inn i håndklær og la dem i separate senger.

De fem barna, som var tre jenter i alderen en, to og tre, og to gutter på seks og åtte år, ble funnet døde i leiligheten der familien bodde.

Kvinnens sjette barn, en 11 år gammel gutt, unngikk samme skjebne som sine søsken fordi han var på skolen da moren begikk hennes onde gjerning i familiens leilighet.

Etter pågripelsen av kvinnen ble det utført en mental undersøkelse som viste at hun er tilregnelig og derfor godkjent til straff. Nå er hun dømt til livstid i fengsel og vil tidligst kunne søke om prøve til prøveløslatelse om ytterligere 15 år.

Ritzau forteller at påtalemyndigheten har rapportert at den 28 år gamle kvinnen var blitt rasende over å ha sett et bilde av eksmannen og hans nye kjæreste.

Det var også kvinnens tredje ekteskap, og paret hadde skilt seg året før. Eksmannen var ikke far til alle barn, men bare fire av de seks barna.

Etter drapene prøvde Christiane K. å ta livet av seg ved å kaste seg foran et tog på Düsseldorf stasjon. Imidlertid ble hun trukket tilbake av andre mennesker på stasjonen, og derfor rømte hun med mindre skader.

Kvinnen har forsøkt å forklare sine forferdelige handlinger med det faktum at det var en maskert mann som brøt seg inn i leiligheten og drepte de fem barna.

Ifølge Ritzau er det imidlertid ingen spor som er funnet i forbindelse med politiets etterforskning, noe som tyder på at hun ikke forteller sannheten. Derfor avviste dommeren også forsvarets anmodning om frifinnelse.

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.