3 unge jenter drepte sin egen "monster" far

02/07/2023 08:30

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
Tre tenåringssøstrer drepte sin egen far. Nå kan de potensielt unngå fengselsstraff.

Jentenes 57 år gamle far ble funnet i en heis i leilighetskomplekset i 2018. Han hadde blitt drept med mer enn et dusin knivstikk.

Søstrene Krestina, Angelina og Maria Khachaturyan kalte sin far, Mikhail Khachaturyan, en «ond sexavhengig». De sa også at han i flere år hadde «systematisk torturerte» dem.

De tre jentene, i alderen 19, 18 og 17 år fra Russland, innrømmet å ha brukt en stor kniv for å drepe deres far. Likevel kommer de ikke tilbringe tid i et fengsel som følge av de psykiatriske vurderingene.

De to eldste søstrene står overfor anklager om drap, mens den yngste søsteren Maria ble erklært mentalt uegnet. Hun er derfor ikke siktet for drapet på sin far.

Søstrenes anklager utløste opprør i Russland, og deres advokater har presset på for at drapsanklagene skal droppes mot dem alle. Alternativt krever de sin omvendelse til vold med død til følge forårsaket i selvforsvar, ifølge The Sun.

Nå kan anklagene ende opp med å falle mot alle søstre etter at en ny psykiatrisk evaluering har sett dagens lys. Denne evalueringen viser at søstrene alle led av posttraumatisk stresslidelse (PTSD) på tidspunktet for drapet.

Den dagen jentene drepte faren sin, hadde de funnet en stor jaktkniv i bilen hans som de ville bruke til å beskytte seg selv fordi de fryktet at han ville banke dem opp.

Maria hadde tidligere blitt kuttet med den store jaktkniven, akkurat som jentenes mor, Aurelia, også hadde blitt kuttet med den. Moren hadde flyktet fra familiens hjem.

Da faren våknet om dagen, angrep han døtrene sine med en pepperspray, som han ofte brukte som en form for straff fordi de ikke hadde rengjort leiligheten godt nok.

Han skal også ha bedt en av døtrene sine om å ta morens plass og føde det neste barnet hans.

En underskriftskampanje signert av nesten 50.000 mennesker mener drapstiltalen mot de tre søstrene bør droppes. På den annen side må det gjennomføres posthume rettssaker mot faren for både vold og seksuelle overgrep.

Søstrene møter imidlertid ikke familiens støtte. Flere av deres familiemedlemmer anklager dem for å lyve. De samme familiemedlemmene hevder at Mikhail ikke misbrukte dem eller torturerte dem, og at de drepte ham for pengene hans.

De tre unge jentene skal ha vært klare til å argumentere for at drapet fant sted i selvforsvar. Hvis de ikke blir frikjent, står de to eldste søstrene overfor mellom åtte og 20 år i fengsel for å ha drept "monster" far sin.