31-åring knakk fingre og var døden nær - slapp unna med amputert lillefinger

05/02/2018 14:15

Anniken Hauge

Utland
Selv om det er en dårlig vane som kan være utrolig irriterende for andre å se og høre på, så er det nok de færreste som forbinder det å knekke fingre med noe som kan være livsfarlig.

Det erfarte en 31 år gammel mann fra Lexington i Kentucky, USA, forleden, da han nestet mistet livet etter å ha knukket fingrene på jobb. Det skriver britiske Metro

Antoine Boylston var på jobb da han gjorde en helt vanlig 'fingerknekk', som uheldigvis forårsaket en liten flenge i lillefingeren hans – et gammelt sår som sprakk opp.

Til å begynne med trodde han at han hadde brukket fingeren fordi det gjorde så vondt, men utover dagen ble smertene enda verre og han måtte til slutt legges inn på sykehuset.

Der var noe langt mer alvorlig på ferde enn et brudd.

- Da jeg ankom sykehuset var hånden min i ferd med å bli helt svart og hoven, forteller 31-åringen om den ubehagelige opplevelsen.

Legene tok symptomene veldig alvorlig, og mannen fikk derfor foretatt en biopsi som avslørte at han var angrepet av en livsfarlig kjøttetende bakterie.

Antoine Boylston var nær døden på grunn av en kjøttetende bakterie etter han 'knakk' fingrene.

- Jeg trodde at kjøttetende bakterier var noe folk fikk på film – ikke av å knekke fingrene. Jeg gjør det ofte og har aldri tenkt over det, men det kom jeg fort til å angre på, sier Antoine Boylston ifølge Metro.

Han tilføyer at han endte med å se ut som en zombie som følge av infeksjonen som spiste av vevet og musklene i hans høyre arm. 

Ifølge legene var det uvanen hans med å knekke fingrene som ledet til den livsfarlige infeksjonen, fordi et gammelt sår på lillefingeren sprakk opp da han knakk fingrene.

Forå komme den kjøttetende bakterien til livs måtte legene foreta en akutt operasjon hvor armen hans ble åpnet fra albuen og hele veien ned til lillefingeren.

Hvis Antoine Boylston ikke hadde kommet seg på sykehuset da han gjorde, kunne han ha mistet hele armen - eller i verste fall livet. I stedet slapp han unna med en amputert lillefinger og noen andre mindre mén. 

Den 31 år gamle amerikaneren tilbragte en uke på intensiven, måtte gjenngå enda en operasjon og blodforsyningen til fingrene hans ble stoppet for å hindre at infeksjonen spredte seg – hvilket til slutt reddet livet hans, men kostet ham en finger. 

- Det var ganske åpenlyst at jeg kom til å miste lillefingeren min. Den så ut som noe fra en zombiefilm da den hang ned fra hånden min og begynte å lukte rart, forteller Antoine Boylston.

Han tilføyer at det er den verste smerten han noensinne har følt. Mon tro om han ikke dropper å knekke fingre i fremtiden? 

32-årig mann har forstørret leppene mer enn 20 ganger - nå klarer han ikke å lukke munnen