37 år gamle Daniel våknet som alle andre dager: Så skjedde det noe som legene fortsatt ikke kan forklare

10/07/2024 20:00

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Daniel våknet opp i sengen sin akkurat som alle andre dager - men livet hans ble fullstendig forandret.

Tidsreiser eksisterer kanskje bare i science fiction, men for Daniel Porter, en 37 år gammel far fra Texas, ble konseptet en ufrivillig realitet.

En dag våknet Daniel, fast overbevist om at det fortsatt var 1990-tallet, og han selv var fortsatt 16 år gammel.

Dette var ikke en drøm om nostalgi; Det var begynnelsen på en utfordrende reise for ham og familien etter at han mistet to tiår av minnene sine over natten.

– Han våknet en morgen og ante ikke hvem jeg var eller hvor han var. Han var veldig forvirret. Jeg kunne føle at han ikke kjente igjen rommet, sier kona Ruth til Daily Mail om den skjebnesvangre morgenen.

Daniels forvirring gikk så dypt at han trodde han enten hadde hatt en vill natt eller hadde blitt kidnappet da han så en ukjent kvinne ved sin side og ikke kunne gjenkjenne sitt eget speilbilde.

Den plutselige hukommelsestapet etterlot ham uten minner om ekteskapet med Ruth, deres 10 år gamle datter, Libby, og til og med hundene familien hadde.

Diagnosen var Transient Global Amnesia, en tilstand der korttidshukommelsen plutselig svikter, men vanligvis bare midlertidig.

Den dag i dag har Daniel fortsatt ikke noe minne om sitt voksne liv, noe som har tvunget ham til å gi opp karrieren som audiograf.

Ruts forsøk på å gjenopplive Daniels minne ved å kjøre ham rundt i nabolaget og introdusere ham for venner har hittil vært forgjeves.

– Det er rart fordi jeg er i et gammelt forhold og han er i et nytt, sier hun om den surrealistiske dynamikken som nå preger ekteskapet deres.

Familien strever nå med konsekvensene av Daniels mystiske tilstand. I tillegg til å ha mistet en betydelig del av hukommelsen, har Daniel også endret personlighet, som inkluderer nye preferanser og interesser, for eksempel å nyte sosiale aktiviteter; Noe han tidligere har valgt bort.

Legene mistenker at en kaskade av stressende hendelser, inkludert tap av jobb, økonomisk press og ryggskade, utløste Daniels hukommelsestap gjennom ikke-epileptiske anfall.

Familien flyttet inn hos Daniels foreldre for å finne fotfestet igjen, men ingenting kunne forberede dem på sjokket som fulgte.

Mens vitenskapen fortsatt leter etter svar, står Daniel, Ruth og Libby sammen mens de navigerer i disse ukjente farvannene. Deres historie er ikke bare en påminnelse om minnets flyktige natur, men også om styrken i familiebånd når de står overfor det uforklarlige.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.