5 år gammel gutt ble nesten kvalt i fluegardin: Nå advarer mor andre

01/07/2023 09:30

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En mamma advarer nå andre foreldre etter at hennes fem år gamle sønn nesten ble kvalt i et fluegardin.

Justine Church, som bor i Strood i Sørøst-England, kjøpte varen på Amazon for å holde fluene ute og sette den opp ved bakdøren.

Torsdag endte det med at det surret rundt halsen på sønnen Miles, mens han gikk gjennom den, det melder lokalavisen Kent Online.

– Jeg var på jobb og mannen min støvsugde oppe, så han hørte ikke så mye fordi støvsugeren var på. Tvillingbroren Darwin klarte å få ham løs, men nå ser det ut som han har nakkesleng rundt halsen, det kommer nok til å etterlate arr, sier den 42 år gamle fembarnsmoren.

"Han var ganske traumatisert på den tiden, og det var veldig sårt fordi det er som en brannskade."

Hun var i sjokk da hun kom hjem fra jobb og fant ut hva som hadde skjedd.

– Når du ser på nettet, vet du hva du vil ha, du vet hvilken størrelse du vil ha, du legger det i handlekurven og bestiller det, sier hun og legger til:

– Det kom og det var ingen advarsel på pakken, men i ettertid har jeg googlet det og sett at det har skjedd før. Da jeg så på anmeldelsene på Amazon, er det så mange mennesker det har skjedd med.

Justine mener at flere må være oppmerksomme på farene fluegardiner kan utgjøre for små barn.

"Det er den tiden av året når du trenger å være mer oppmerksom på ting som plaskebassenger, persienner, vinduer som er åpne - jeg har fem barn, så jeg er fullt klar over sikkerhetsproblemer knyttet til barn og huset mitt er barnesikkert. Vi kan ikke overvåke dem hele tiden, så vi har vinduslåser, en låst port og blindsnorene er satt opp,» sier hun.

"Men når du kjøper en persienne, er det kvelningsfarevarsler over hele boksen - det var ingen advarsel overhodet på denne. I annonsen deres, hvis du blar helt til bunnen, er det en juridisk ansvarsfraskrivelse at barn ikke kan gå gjennom det uten tilsyn, men det er ikke praktisk."

Hun fjernet umiddelbart gardinen og kastet den ut etter hendelsen.

"Jeg har skrevet en anmeldelse, men jeg vil ikke ha refusjon, jeg vil bare at folk skal være mer oppmerksomme fordi du ikke forbinder en gardin som dette med kvelning," sa hun.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?