6 år gamle Zainab funnet voldtatt og drept på søppelfylling: Nå rammes hele Pakistan av protester

12/01/2018 15:15

Anniken Hauge

Utland
Den lille jentas død har skapt stor forargelse i den pakistanske byen Kasur.

Demonstranter har satt fyr på et regjeringsbygg i byen Kasur på dag to av demonstrasjonene etter en bare seks år gammel jente ble brutalt voldtatt og drept da hun var på vei til skolen.

Politiet i Kasur forteller at det har vært 12 lignende drap i løpet av to seneste årene. 

- Det er som om verden har stoppet opp... jeg har ikke ord, sier jentas far, Ameen Ansari, til BBC.

Forrige uke forlot 6-åringen Zainab Ansari slektningers hus i byen Kasur i Pakistan, der hun bodde midlertidig mens foreldrene var på en pilgrimsreise til Mekka i Saudi-Arabia.

Men den lille jenta forsvant sporløst og kom aldri fram til koranskolen. 

Zainab Ansari forsvinning ble anmeldt til politiet og etter flere dagers intensiv søk etter den unge jenta på bare 6 år, ble hun funnet tirsdag. Hennes døde kropp ble funnet etterlatt på en søppelfylling en drøy kilomenter fra hjemmet hennes, og politiet har oppgitt at hun ble voldtatt og kvelt til døde. 

Unge som gamle demonstranter i den pakistanske byen Kasur. Foto: Ritzau/AP/FAREED KHAN

Politiet offentliggjorde torsdag overvåkningsbilder som viser seksåringen på vei hjemmefra, hånd i hånd med en ukjent mann. 

Mannen er nå etterlyst.

De mange tilfellene av vold mot unge jenter har skapt stor forargelse blant innbyggerne i byen, som i flere dager har  gått i demonstrasjoner og satt fyr på bygninger i protest mot de forferdelige hendelsene.

Foto: Ritzau/AP/ SHAKIL ADIL

Zainab's far, Ameen Ansari, forteller til BBC at han ikke er enig med volden som blir utført av demonstrantene, men forstår sinnet mot politiet. 

- Hvis politiet hadde gjort en skikkelig jobb, hadde de funnet henne så fort de fikk tak i overvåkningsvideoen, sier han. 

Mordet på Zainab har skapt en landsomfattende diskusjon rundt vold mot barn. Da nyhetsanker Kiran Naz presenterte nyhetene på den nasjonale tv-kanalen Samaa TV torsdag, hadde hun sin lille datter med seg.

- I dag er jeg ikke bare Kiran Naz, men først og fremst en mamma, det er derfor jeg sitter her med datteren min. De små kistene er de tyngste, og hele samfunnet tynges av vekten på Zainabs kiste, sa hun i sendingen.