61-åring godkjente venneforespørsel på Facebook - nå slår hun seg i hodet over sin egen dumhet

En kvinne fra Australia ble rett og slett rundlurt, etter hun aksepterte en venneforespørsel på Facebook i fjor.

Det endte med å bli en dyr afføre for en australsk kvinne, da hun rett før nyttår i fjor godkjente en venneforespørsel på Facebook fra en amerikansk lege.

Kvinnen, som blir omtalt under navnet Jennifer Chen, er 61 år gammel og opprinnelig fra Kina. Hun var vant til å få meldinger fra fremmede, fordi hun bruker Facebook til å promotere jobben sin akupunktør.

Det skriver det australske mediet news.com.au.

Les også

Kvinnelige toppbloggere viser hvordan de gjør husarbeid - helt toppløse

Derfor var det ingen alarmklokker som ringte da Jennifer Chen fikk forespørselen fra legen Frank Harrison. Hun aksepterte, og begynte deretter å skrive med legen, som ga uttrykk for at han gjerne ville møte henne i virkeligheten. 

Men to måneder senere - i starten av november - begynte legen å lyve for den middelaldrende kvinnen.

Han ringte til Jennifer Chen og sa at han hadde kommet i problemer på en flyplass. Frank Harrison forklarte at han hadde fått en stor bot fordi han hadde hatt med seg for mye kontanter gjennom tollen.

Les også

Mor til tre fikk uventet venneforslag på Facebook: Så ble hennes forlovedes ville liv avslørt

Senere ble Jennifer Chen ringt opp av en kvinne som kalte seg Michelle Tan. Kvinnen overbeviste henne om at Frank Harrison ville bli løslatt, hvis Jennifer Chen overførte 3.000 dollar. Til slutt ble hun overbevist om å overføre pengene.

Det lykkes Frank Harrison og Michelle Tan å få Jennifer Chan til å overføre penger 33 ganger over en periode på seks måneder. De brukte forskjellige unnskyldninger for å ha behov for pengene - sikkerhetsgebyrer, stempelavgift, juridiske kostnader og så videre.

Til slutt hadde Jennifer Chen overført nesten 600.000 dollar totalt (det tilsvarer nesten fire millioner norske kroner red.). Men det skulle vise seg at Frank Harrison og Michelle Tan ikke var de personene de utga seg for å være.

Les også

8-åring innlagt på sykehuset etter at en tenåring hang ham i et tre

Jennifer Chan var nemlig offer for en gruppe erfarne internettsvindlere - sannsynligvis fra Afrika - som utga seg for å være henholdsvis Frank Harrison, Michelle Tan og Raja Bin Abudullah.

- Jeg våknet ikke opp. Jeg innså ikke at de begge var involvert i en gruppe av svindlere. Jeg var også redd for å fortelle det til mannen min. Til slutt ble jeg nødt til å fortelle mannen min at jeg hadde begått en stor feil, sier Jennifer Chen til news.com.au

Det australske politiet har tilsynelatende ikke kunnet hjelpe Jennifer Chen med å gøre noe med den omfattende svindelen mot henne:

- Vi har ikke noe makt. Selv politiet har ikke makt til å stoppe dem. Det australske politiet er likegyldige. De sier: ‘ Det er for vanskelig, det er for vanskelig’, sier Jennifer Chen.

87-årige Patrick hadde bare noen få dager igjen å leve: Her får han sitt siste ønske oppfylt