7-årig jente kom gråtende hjem fra skolen: Så oppdaget moren hva lærerne hadde gjort

24/10/2017 11:00

Anniken Hauge

Utland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Amerikanske Denise Robinson ble helt sjokkert da datteren på syv år kom dypt ulykkelig hjem fra skolen.

Hvor langt strekker lærernes makt seg i skoletiden? Mange er kanskje enige i at det er greit å ta fra elevene mobilen så de følger med i timern, men skal de også få bestemme hva elevene skal ha på seg

Denise Robinson fra byen Dracut i den amerikanske staten Massachusetts mener at lærerne datterens skole gikk langt over streker, da de bestemte seg for å barbere vekk nesten alt håret på den unge jenta. Det skriver lokalmediet necn.com.

Den lille jenta kom sønderknust hjem fra skolen med en helt kort frisyre. Før hun ble barbert helt kort av skolen, hadde hun lange lokker nedover ryggen. 

7-årige Tru hadde langt hår før hun ble barbert nesten skallet på skolen. Det ble gjort uten at moren hennes hadde gitt tillatelse til det.

- Jeg er så sint. Og jeg kommer til å fortsette å være det lenge, for jeg føler at barnet mitt er blitt angrepet og krenket, sier Denise Robinson til det lokale nyhedsmedie. 

Skolen har i ettertid forsvart seg med at de ansatte har mange hensyn å ta, inkludert barnas hygiene. Sistnevnte var altså det som fikk de til å klippe av alt håret til lille Tru.

Men den forklaringen kjøper ikke Denise Robinson. 

Det var dette synet som ventet moren da datteren kom hjem fra skolen. Foto: Facebook

- Det var ingen hygieniske årsaker til å klippe av alt håret på datteren min. Det var ingen lus eller lopper. Hun hadde ikke dreads, men langt hår som ble flettet på lørdag, og det var det ingenting i veien med, sier hun sint. 

Moren ble ikke kontaktet av skolen før de klippet datteren, og hun hadde på ingen som helst måte gitt skolen noe form for tillatelse til å klippe datteren. Derfor vil Denise Robinson nå saksøke skolen.

Skolen har på bakgrunn av dette valgt å ikke uttale seg om denne konkrete saken.