8 år gamle Elizabeth døde og foreldrene hennes er nå siktet for drap: De valgte Gud fremfor medisin

20/01/2022 12:43

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
Et australsk foreldrepar har blitt arrestert og siktet for drap etter at de valgte å slutte å medikere datteren deres fordi de trodde Gud ville kurere henne.

Åtte år gamle Elizabeth, fra Toowoomba, Queensland, Australia, døde dessverre nylig i sitt eget hjem på grunn av komplikasjoner fra type 1 diabetes, og foreldrene hennes har nå blitt arrestert og siktet for drap, tortur og unnlatelse av å gi livets nødvendigheter for den lille jenta.

46 år gamle Kerrie og 50 år gamle Jason, som også motsetter seg koronavaksinen, har angivelig nektet å gi datteren livreddende medisiner som sannsynligvis ville ha holdt henne i live fordi de trodde Gud ville kurere henne. De valgte dermed å be for henne i sin hjemmekirke i stedet. Det skriver Unilad.

Elizabeth sluttet å ta medisiner 2. januar, og hun døde bare seks dager senere, antagelig som følge av den beslutningen. I løpet av de fem dagene ble tilstanden hennes raskt forverret, og foreldrene hennes holdt derfor et "bønneritual" med flere andre troende i stedet for å ringe en ambulanse.

Imidlertid ringte en av de tilstedeværende til slutt en ambulanse da hun følte seg veldig dårlig, men dessverre var det for sent og den 8 år gamle jenta døde i sitt hjem i Toowoomba.

Privatfoto

Daily Mirror melder at politiet i tillegg til ambulanse også ankom åstedet lørdag 8. januar, og en lokal beboer skal ha sett en person fra nødetatene forlate stedet i tårer.

De to foreldrene er nå i varetekt og var tiltalt 12. januar via en nettlenke, og de skal også møte i retten 24. mars. Inntil da er de fengslet i Toowoomba fengsel.

I tillegg til Elizabeth har paret seks andre barn, og den eldste av dem, Jayde, har sagt at hun vil ta vare på sine fem yngre søsken mens foreldrene hennes er fengslet. En av de fem er også over 18 år, mens de andre er mellom tre og 16 år gamle.

Hun har opprettet en innsamlingsaksjon på Gofundme- der hun håper å skaffe $ 100 000 (650 000 kroner) for å forsørge seg selv og sine søsken, som hun håper hun kan få foreldreretten til. Så langt har hun samlet inn litt over $ 8,000 (52,500 kroner).

På Gofundme-siden skrev Jayde: "Vi oppdaget tragisk Elizabeths død. Med så mange ubesvarte spørsmål har vi innsett den grusomme virkeligheten der vi kanskje aldri helt vet hva som skjedde.

Hun bekrefter også at foreldrene valgte å søke hjelp fra Gud i stedet for å gi lillesøstermedisinen sin, og hun har også uttalt at Elizabeth ble «tatt for tidlig».