8 år gammel jente tok ballonger med til sengs på bursdagen hennes - nå er hun død

03/08/2021 10:50

Emma

Utland
En hjerteskjærende familie advarer nå om farene ved ballonger etter at de tragisk mistet datteren og barnebarnet deres.

En åtte år gammel jente ble funnet livløs i helgen etter bursdagsfesten hennes i byen Portland i Oregon i USA.

Jentas far ville se til henne 20 minutter etter at hun hadde lagt seg, etter den lange dagen, men fant datteren liggende helt stille med en ballong over hodet. Det skriver Newser.

Datteren hadde tatt en stor bursdagsballong med til sengs, men på en eller annen måte endte ballongen opp med å kvele jenta. Dette er en av de store ballongene, som for eksempel kan forestille et dyr eller en tegneseriefigur.

Derfor advarer familien nå andre foreldre om ikke å forlate barna sine uten tilsyn når de er i nærheten av ballonger.

«Akkurat nå er det altfor vanskelig for oss alle sammen. Hva kan vi si? Vi vil bare skru klokken tilbake. Alle må bare klemme barna sine og fortelle dem at de elsker dem,» sier jentas bestemor, som åpenbart er knust av hendelsen.

Faren fant datteren med en fot som stakk ut fra under dynen og ballongen over hodet. Han rev opp ballongen og prøvde å gjenopplive henne til ambulansen kom, og ambulansepersonell prøvde å gjenopplive jenta i en time, men uten å lykkes.

Politiet har avsluttet saken som en ulykke og mener jenta prøvde å suge helium ut av ballongen ved å leke med den og ta den over hodet.

Den amerikanske responsen på forbrukerrådet vårt sier at ballonger er den ledende årsaken til at barn kveles i USA.