88-årig 'Nazi-bestemor' sjokkerer igjen: 'Det var ingen gasskamre i Auschwitz'

Auschwitz konsentrasjonsleir i Polen.

Ursula Haverbeck-Wetzel ble mandag dømt igjen, etter at hun for femte gang offentlig benektet Holocaust.

Holocaust-benekteren Ursula Haverbeck-Wetzel ble mandag idømt seks måneders fengsel, etter at hun for femte gang benektet at jødeutryddelsene under 2. verdenskrig fant sted.

Under et offentlig arrangement på et versthus i Lichtenrade i Berlin i januar 2016, gjentok den 88-årige kvinnen sine påstander, og sa at 'det er ikke sant' at det var gasskamre i konsentrationslejren Auschwitz, hvor over 1 million mennesker ble drept, skriver blant annet Daily Mail.

Ursula Haverbeck-Wetzel har tidligere blitt dømt for lignende benektelser, men har ikke sittet i fengsel da sakene hennes har vært under behandling. Ifølge tysk lov risikerer man 5 år i fengsel for å offentlig benekte Holocaust.

Les også

Mor fra helvete: Anklaget for å ha stekt sine to barn i ovnen

Den 88-årige eldre kvinnen kalt 'Nazi-bestemor' i tyske medier, har tidligere opptrådt på tysk tv, hvor hun har sagt at Holocaust er 'den største og lengst levende løgnen i historien'. På tv-statsjonen Das Erste sa hun at Auschwitz 'ikke var annet enn en arbeidsleir', skriver danske BT.

Ursula Haverbeck er en notorisk ekstremist, som en gang var styreleder for en høyreekstrem bevegelse. Den ble dog stengt i 2008 for spre nazipropaganda.

Siden har hun sammen med andre kjente benektere av Holocaust vært aktiv i foreningen Europäische Aktion, som jobber for å skrive Holocaust ut av verdenshistorien. Hun er dessuten venninne med Gudrun Burwitz, som er den eldste datteren av den tidligere SS-sjefen i Nazi-Tyskland, Heinrich Himmler.

Les også

62-åring fik nok av kona si: Flyttet ut i skogen og bodde der i fem år

Det anslås at rundt 17 millioner mennesker, inkludert jøder, homoseksuelle, Rom-folk, handikappede og andre minoriteter ble drept under Holocaust.

Les også: Høyesterett skal nå avgjøre om USA skal få tilgang til menneskers data over hele verden