88-årig 'Nazi-bestemor' sjokkerer igjen: 'Det var ingen gasskamre i Auschwitz'

17/10/2017 18:34

Anniken Hauge

Utland
Auschwitz konsentrasjonsleir i Polen.
Auschwitz konsentrasjonsleir i Polen.
Ursula Haverbeck-Wetzel ble mandag dømt igjen, etter at hun for femte gang offentlig benektet Holocaust.

Holocaust-benekteren Ursula Haverbeck-Wetzel ble mandag idømt seks måneders fengsel, etter at hun for femte gang benektet at jødeutryddelsene under 2. verdenskrig fant sted.

Under et offentlig arrangement på et versthus i Lichtenrade i Berlin i januar 2016, gjentok den 88-årige kvinnen sine påstander, og sa at 'det er ikke sant' at det var gasskamre i konsentrationslejren Auschwitz, hvor over 1 million mennesker ble drept, skriver blant annet Daily Mail.

Ursula Haverbeck-Wetzel har tidligere blitt dømt for lignende benektelser, men har ikke sittet i fengsel da sakene hennes har vært under behandling. Ifølge tysk lov risikerer man 5 år i fengsel for å offentlig benekte Holocaust.

Den 88-årige eldre kvinnen kalt 'Nazi-bestemor' i tyske medier, har tidligere opptrådt på tysk tv, hvor hun har sagt at Holocaust er 'den største og lengst levende løgnen i historien'. På tv-statsjonen Das Erste sa hun at Auschwitz 'ikke var annet enn en arbeidsleir', skriver danske BT.

Ursula Haverbeck er en notorisk ekstremist, som en gang var styreleder for en høyreekstrem bevegelse. Den ble dog stengt i 2008 for spre nazipropaganda.

Siden har hun sammen med andre kjente benektere av Holocaust vært aktiv i foreningen Europäische Aktion, som jobber for å skrive Holocaust ut av verdenshistorien. Hun er dessuten venninne med Gudrun Burwitz, som er den eldste datteren av den tidligere SS-sjefen i Nazi-Tyskland, Heinrich Himmler.

Det anslås at rundt 17 millioner mennesker, inkludert jøder, homoseksuelle, Rom-folk, handikappede og andre minoriteter ble drept under Holocaust.

Les også: Høyesterett skal nå avgjøre om USA skal få tilgang til menneskers data over hele verden 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.