92 land berørt: Apple sender advarsel

15/04/2024 07:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apple advarte onsdag iPhone-eiere i 92 land om at telefonene deres kan ha blitt hacket.

Apple skriver ikke hvem som står bak angrepet eller hvilke land som er rammet.

"Apple har oppdaget at du har blitt utsatt for et "spywareangrep" (et svært målrettet skadelig programvareangrep, red.) som forsøker å kompromittere iPhone-en din knyttet til din Apple-ID-xxx," sies det i meldingen.

Apple skriver videre at du sannsynligvis har blitt angrepet på bakgrunn av hvem du er og hva du jobber med.

«Selv om det kan være vanskelig å oppdage slike angrep, har Apple stor tro på denne advarselen – vennligst ta den på alvor», står det.

På nettsiden deres skriver IT-selskapet at et «spywareangrep» er et svært sofistikert malware-angrep, ettersom hackere bruker mye tid på å velge en liten gruppe mennesker og deres enheter – altså et svært målrettet angrep.

Ifølge Apple vil en slik type hackerangrep koste flere millioner dollar å gjennomføre og være vanskelig å oppdage på telefonen.

Hvis telefonen din blir angrepet, kan du risikere at hackerprogrammer blir installert uten at du vet det. Programmer som kan avlytte, spore bevegelsene dine og stjele dine private data.

Ifølge Apple blir denne typen hackerangrep ofte utført av etterretningstjenester og politi. Men de kan ikke si hvem som står bak dette angrepet.

India skulle være et av de hardt rammede landene, skriver flere medier.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.