Advarer Vesten på direktesendt TV: "Dette kalles 3. Andre verdenskrig"

25/03/2022 08:13

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russisk propaganda-tv kommer med en direkte trussel om en 3. Verdenskrig.

Russisk propaganda hevder at Vladimir Putin vil slippe sine atomvåpen tidlig hvis NATO-fredsbevarere er jordet i Ukraina - noe som vil utløse den 3. Verdenskrig.

Den russiske presidentens strengt kontrollerte statlige fjernsyn advarte allianseledere mot å utplassere tropper, selv om det handlet om å bevare freden. 

Det skriver DailyStar.

De siste truslene fra Kreml kom da opptakene viste begravelsen til nestkommanderende for Svartehavsflåten, 51 år gamle Andrei Paliy som ble drept under kampene i Mariupol 20. Mars. 

Sendingen viste direktevarsler fra Putins propagandamunnstykker på statlig fjernsyn, som sa at hvis NATO sender fredsbevarende styrker til Ukraina, vil de lansere 3. Verdenskrig.

Olga Skabeyeva, vert for det statseide Rossiya 1s show 60 Minutes, sa: "Hvis NATO-medlemmer sender fredsbevarende til Ukraina ...

– De bør forstå at dette vil representere et direkte sammenstøt mellom Russlands og NATOs væpnede styrker.

"Og hvordan denne kollisjonen vil ende er sannsynligvis ikke verdt å forklare ... Dette kalles tredje verdenskrig."

På Kreml-kontrollerte Kanal 1 gjentok militærekspert oberst Yury Knutov samme linje.

Pro-Kreml TV hevdet også at Warszawa kunne søke å få tilbake ukrainsk territorium som tidligere var en del av Polen, som byen Lviv.

Programleder Vjatsjeslav Nikonov sa at russiske lastebilsjåfører som satt fast på grensen hadde sett «en opphopning av amerikanske og polske tropper.

"Når det gjelder meg, prøver Polen ikke bare å utføre et fredsbevarende oppdrag, men å utsette områdene de anser for å tilhøre dem historisk."