Advokat: Donald Trump vil bli «arrestert og siktet i løpet av få dager»

21/03/2021 13:36

Emma Sletta

Utland
En erfaren advokat som representerer tidligere president Richard Nixon tror Donald Trump vil bli arrestert og siktet i de kommende dagene.

"Av personlig erfaring som et sentralt vitne, kan jeg forsikre deg om at du ikke vil besøke påtalemyndigheten syv ganger hvis de ikke har tenkt å belaste dem du har kunnskap om. Det er bare et spørsmål om hvor mange dager gjør før DA Vance anklager Donald & Co," skrev advokat John Dean på Twitter.

Det skriver det britiske medie Metro

I sitt innlegg på Twitter refererte John Dean til Donald Trumps tidligere «fixer» Michael Cohen, som for syvende gang besøkte Manhattan-aktor Cyrus Vance tidligere denne uken. Vance undersøker om Trump begikk økonomiske forbrytelser, som den tidligere presidenten benekter, akkurat som han ikke har blitt anklaget for noe.

Men Trumps spådom om en arrestasjon ble gitt troverdighet av hans erfaring med å gi Nixon råd under Watergate-skandalen - den største skandalen som noensinne har rammet det amerikanske presidentskapet.

Det fikk daværende president Nixon til å prøve å dekke over et innbrudd av hans støttespillere ved rivaliserende demokraters hovedkvarter ved Watergate Complex i Washington DC.

Nixon trakk seg fra presidentskapet i august 1974, selv om han ikke ble siktet for noen forbrytelser.

Cohen fortalte en Reuters-reporter tidligere denne uken at påtalemyndigheten nå har sin «hellige gral» i sin etterforskning av Donald Trump: den tidligere presidentens selvangivelse.

Trump slet med å holde dem skjult, men i forrige måned ble han beordret av USAs høyesterett, Høyesterett, til å overlevere dem.

Vanes etterforskning sies å fokusere på om Donald Trump bevisst overvurderte verdien av sine eiendeler for å oppnå gunstigere vilkår på sine lån.

Det ser også på om 'hysj-hysj penger' ble betalt av Cohen til to stjerner som hevdet å ha hatt samleie med Donald Trump bak sin kone Melania ryggen.

Trump selv har benektet utroskapen, men Cohen betalte de to kvinnene under presidentvalget i 2016 som Trump vant. Cohen ble senere fengslet for skattesvindel og løgn til Senatet.