Airbnb-gjest stjeler naboens katt: Vil ikke returnere den uten juridisk kamp

11/02/2022 08:17

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det har oppstått en strid om katten ble behandlet godt av sin respektive eier eller ikke.

En 70 år gammel advokat har havnet i en tvist etter at han kidnappet naboens katt under en overnatting som Airbnb-gjest.

James Wakefield bor vanligvis i Irvine, Sør-California, men tilbrakte høsttakkefesthelgen i et feriehus nord i Sonoma, hvor han og familien møtte nubbins katten.

Wakefield fant Nubbins savnet en del av halen og leppen og 'sulten' og tok henne til å være en misbrukt bortkommen katt.

Han endte opp med å ta katten med seg hjem.

Da Sonoma County Sherriffs avdeling krevde at Wakefield skulle returnere Nubbins, skrev advokaten tilbake i et brev:

"Vi ville aldri la den katten bli satt tilbake i livet hun var i uten kamp."

Den første natten av Wakefields ferie bodde Nubbins i bakgården til huset. Wakefield antok at hun tilhørte Airbnb-eieren Matthew Knudsen og spurte.

"Hun tilhørte ingen. Det var en løskatt som dukket opp i nabolaget for fire år siden, sa Knudsen, ifølge Wakefields desemberbrev. "

– Mange av naboene ønsket å mate henne. Men ingen av naboene slapp henne inn i deres hjem."

Wakefields datter kontaktet Knudson og spurte om de kunne ta katten hjem, som han svarte:

– Det hadde vært flott om noen adopterte henne og ga henne et godt liv, mener advokaten.

Tilbake i Sør-California tok Wakefield Nubbins til VCA Los Altos Animal Clinic i Long Beach, hvor de oppdaget at hun var mikrochipped med Troy Farrell, Knudsens nabo som også bor på Railroad Avenue.

" Vi visste at det var mulig at katten ble fliset. Og vi antok at hvis det var chippet, kunne vi finne hennes virkelige eier og returnere det," skrev Wakefield. Wakefield hevder at naboen Farrell ikke ga Nubbins mat eller vann og etterlot henne ute i kulden med vilje. Men Farrell hadde en annen historie.

– Hun har så mange som tar seg av henne, sa Farrell ifølge Metro.

– Hun vil ikke være en innendørskatt. Hun vil ikke bli sittende fast i et hus. Hun liker bare å være ute og gjøre ting fordi det var slik hun kom ut."