Alle synes det er galskap at hun tar med seg den tynne gatehunden hjem – tre måneder senere er den ikke til å kjenne igjen

17/09/2016 19:30

Anniken Hauge

Utland
Da Kiara Ijzendoorn fant en mishandlet hund da hun var på ferie, gjorde hun alt hun kunne for å forsikre seg om at hunden fikk den hjelpen som var nødvendig.

Kvinnen, som var på ferie på Kreta med familien, kom kjørende bortover en vei da de støtte på hunden som lå midt i veien, knapt i stand til å bevege seg. Det skriver mediet The Dodo.

- Beina hans var fullstendig lammet. Han hadde en stor kul på ryggen samt brudd i ryggsøylen, sier Kiara Ijzendoorn til The Dodo.

- Vi stoppet bilen så han kunne kravle bort fra veien, men han ble bare liggende.

Kiara Ijzendoorn oppdaget at hunden hadde bodd i en nærliggende stall helt alene. Hjertet hennes brant for gatehunden, og hun visste med én gang at hun var nødt til å hjelpe hunden.

I løpet av de neste par dagene kom Ijzendoorn tilbake til låven for å besøke og fore det sårede dyret. Hun kalte det Fos, som betyr "skinnende" på gresk.

Fos var så glad for å se sine nye venner hver gang de kom på besøk, på tross av at han var i voldsomme smerter på grunn av skadene sine.

- Han var slik en søt og kjærlig hund. Vi klarte ikke å forlate ham, sa Ijzendoorn.

Ijzendoorn tok med hunden til en lokal dyreorganisasjon, hvor hun offisielt adopterte ham. Han ble sjekket av en dyrlege, som fastslo at Fos sannsynligvis var blitt forsømt.

Han ble behandlet for skadene sine, og et par dage senere fløy Fos med familien til hjemmet i Holland for å starte sitt nye liv .

I dag jobber Fos fortsatt med å komme seg etter den brukne ryggsøylen, men han har det mye bedre enn da han var alene i den skitne stallen.

- Han går bedre nå, og kulen hans er ikke lenger så stor. Men han er redd for eldre menn og noen katter, siger Ijzendoorn til The Dodo.