Avslørt: Meieri i mislykket forsøk på å øke holdbarheten, brukte kaustisk soda og hydrogenperoksid

08/05/2024 09:00

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Undersøkelsen avdekket at tre produksjonsbedrifter ulovlig har forsøkt å forlenge holdbarheten på produktene.

Italienske myndigheter gjennomførte nylig en større etterforskning av meierisektoren.

Resultatene av denne undersøkelsen har rystet Italia.

Undersøkelsen avdekket at tre produksjonsbedrifter ulovlig har forsøkt å forlenge holdbarheten på produktene.

Tre produksjonsbedrifter er nå siktet for ulovlig å forlenge holdbarheten på produkter.

Det skriver Stirile Pro TV.

Etterforskningen fra påtalemyndigheten i Pesaro har avdekket at tre selskaper i Marche-regionen brukte kjemikalier som hydrogenperoksid (oksygenert vann) og natriumhydroksid (kaustisk soda) for å skjule ødeleggelse i sine meieriprodukter.

Disse stoffene ble brukt til å justere surheten av bortskjemt melk før produktene ble sendt til supermarkedhyllene.

Italienske carabinieri og andre myndigheter har gjennomført detaljerte undersøkelser av de involverte melkeprodusentene.

Under disse handlingene ble kjøleskap, paller med utgåtte produkter og store mengder kaustisk soda og hydrogenperoksid beslaglagt.

– Under ransakingene og beslagene ble det beslaglagt totalt cirka 90 tonn melk og 110 tonn meieriprodukter, samt rundt 2,5 tonn kjemikalier. Den totale verdien av beslagene beløper seg til ca. 800 000 euro. Handlingene ble lansert etter en omfattende etterforskning ledet av Pesaro Prosecutor's Office mot 10 personer og 3 selskaper, med sikte på å oppdage og stoppe storskala forfalskning og modifisering av produkter bestemt for massemarkedet. Selskapet Fattorie Marchigiane, som er en del av Trevalli Cooperlat Group og ligger i Colli al Metauro, var blant stedene som ble gjennomsøkt, melder ilrestodelcarlino.it.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.