Barna bråkte i supermarkedet: Morens straff får folk til å åpne øynene

11/05/2022 08:55

Emma

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En britisk mor har delt en oppdragelsesteknikk som ikke alle er enige i.

35 år gamle Louise Palai bor i den mellomstore engelske byen Ilkeston i Derbyshire.

Her bor hun sammen med døtrene sine, på henholdsvis seks og syv år, og de to lager sjelden uro.

Palai bruker en veldig spesiell og noe kontroversiell teknikk for å lære jentene hvordan de skal oppføre seg offentlig.

Teknikken kom i bruk her om dagen under en shoppingtur, hvor jentene hoppet rundt på hyllene i supermarkedet og lagde høye lyder.

Palai forklarte dette for DerbyshireLive og i et innlegg på Facebook.

Den britiske moren beordret sine to jenter til å sette seg ned på gulvet på grønnsaksavdelingen, bøye hodet og tenke på hva de hadde gjort.

Privatfoto

Hun tok deretter et bilde, som hun senere la ut på Facebook, der hun forklarte sin kontroversielle foreldreteknikk.

I innlegget orsvarte hun straffen ved å si at barna ikke ble skadet, men heller lærte å oppføre seg offentlig blant andre mennesker.

«Hvis de gjorde det samme på gaten, ville jeg fortsatt straffe dem på samme måte. De ville få beskjed om å sette seg ned og tenke på hvordan de oppfører seg,» forklarte Palai.

– De innser at folk faktisk kan se dem, det er ydmykende og det fungerer. Det er en mye bedre straff enn å kjefte på dem på gaten, eller slå dem, slik jeg har sett andre foreldre gjøre.

Palai har også forklart at hun har opplevd at folk forstyrrer fordi de tror det er feil måte å oppdra barna sine på, men det bekymrer henne ikke.

«Det er noen som skjelte meg ut når de går forbi oss, men jeg bryr meg ikke om hva andre synes. Det irriterer meg når andre lar barna løpe rundt og plage andre mennesker, så jeg vil at døtrene mine skal vite hva som er akseptabel oppførsel når de er offentlig,» forklarte hun.