Bekrefter: Dropper alt kjøtt

22/03/2022 15:15

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et nytt forsøk fra den amerikanske burgergiganten.

En fremtid uten kjøtt kan kanskje komme på tale i fremtiden.

De siste årene har det vært mye fokus på å lage kjøttfrie måltider både på restauranter og i private hjem.

Hurtigmatkjeder har også hoppet på bølgen, for eksempel storkjeden som McDonald's, som tilbyr en 'Veggie Burger'.

Nå kommer konkurrenten Burger King med et stort veddemål.

Burger King åpner sin første veganske restaurant neste uke – og serverer kun plantebaserte versjoner av de mest kjente rettene.

Den amerikanske kjeden vil ikke servere kjøtt på flaggskiprestauranten Leicester Square i London fra 14. mars til 10. april som en del av en måneds lang overtakelse, melder Daily Mail.

Restauranten – som også har gjennomgått en redesigntransformasjon – vil vise frem Burger Kings fulle meny med de klassiske favorittene, bare uten kjøtt.

I tillegg til nye retter som Plant-baserte Whopper og Vegan Royale, vil kundene også kunne smake på en eksklusiv meny med over 15 banebrytende nye varer.

For nyhetene er en 'Cheese &Bacon' burger satt til å være den største æren av restaurantens innovative nye meny, med en plantebasert Bacon Double Cheese XL og Vegan Cheese &Bacon Royale som lanseres for første gang noensinne, og erstatter den vanligvis kjøttfylte Bacon Double XL og Chicken Royale Bacon &Cheese.

Andre alternativer på vei til den kjøttfrie restauranten inkluderer Vegan Nugget Burger, en plantebasert Double Cheeseburger, Plant-basert Cheese &Bacon Whopper, samt sider som Vegan Chilli Cheese Bites.

Den nylig lanserte plantebaserte og veganske Katsu-serien, som er tilgjengelig i en begrenset periode, vil også være tilgjengelig i restauranten.

Hurtigmatkjeden har sagt at den vil holde øye med de mest populære varene på menyen med sikte på å gjøre noen av dem nasjonalt tilgjengelige i fremtiden.

Burger King har åpnet den kjøttfrie restauranten for å tilby et bredere og bedre valg for veganere, vegetarianere, flexitarians og kjøttetere, etter mange års utvikling med Vegan Society for å garantere at den kjøttfrie menyen matcher den samme ikoniske flammegrillede smaken fra vanlige Burger King-retter.

Den nye kjøttfrie restauranten vil bare være åpen i en måned, noe som betyr at burgerfans må skynde seg for å prøve den nye menyen.