Bestemor hater barnebarnets navn: "Jeg nekter å bruke det"

04/10/2021 10:50

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
”Verken mannen min eller jeg kan få oss selv til å si det. Hver gang vi snakker om ham, sier vi «babyen» eller «den lille»”, skriver kvinnen.

"Jeg vet at det er deres valg, men verken mannen min eller jeg kan få oss selv til å si det."

Dette er budskapet fra en kvinne som har valgt å dele sitt dilemma på nettstedet Mumsnet, skriver The Mirror.

Situasjonen er at stesønnen hennes har fått et barn med kjæresten sin. Det nye familiemedlemmet har selvfølgelig fått et navn, og det er nettopp det som forårsaker problemet.

"Verken mannen min eller jeg kan få oss selv til å si det. Hver gang vi snakker om ham, sier vi «babyen» eller «den lille»”, skriver kvinnen.

– Vi har vært veldig diplomatiske og sagt ting som : «Å, dette er uvanlig», men de begynner å legge merke til at vi ikke bruker navnet hans i en samtale, og stemningen begynner å bli anspent, forklarer hun.

Det nye foreldreparet har valgt å kalle sønnen Stormy-Water Cloud (Storming water cloud ed.), og besteforeldrene synes det er veldig vanskelig å akseptere dette.

Kvinnen synes navnet er "pretensiøst", og på Mumsnet spør hun hvordan hun skal fortelle sin stesønn at besteforeldrene absolutt ikke liker navnet.

På Mumsnet er det flere som understreker at det rett og slett ikke er kvinnens avgjørelse.

"Ærlig talt, du må gå videre. Jeg kan ikke tro at du nekter å si ditt eget barnebarns navn», skrev en.

Jeg forstår hvorfor du og mannen din ikke elsker det, men til slutt er det ikke ditt valg. Ingen bruker det fulle navnet uansett. Han ender opp med å bli kalt Storm eller Stormy, og det er ikke så ille», leser rådet fra noen andre.

Hva tror du? Skal hun fortelle stesønnen sin at hun virkelig ikke liker navnet? Eller skal hun ikke nevne det og bare respektere navnet?