Bestemor reiste 3500 km med sitt gratis busskort

06/12/2021 12:49

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En britisk bestemor har reist over hele England med sitt gratis busskort mens hun samlet inn £ 2500 for veldedighet.

Den 75 år gamle britiske bestemoren Penny Ibbott, la ut på en bussreise litt utenom det vanlige i september.

6. september satte Ibbott seg på en buss for å kjøre hele England rundt kysten. Hun kom først hjem etter nesten seks uker den 16. Oktober. Underveis på turen samlet hun inn £ 2500 (omtrent 22 000 kroner) for veldedighet.

Ibbott la opprinnelig ut på eventyret sitt i mars 2020, men måtte gi opp etter 10 dager på farten da regjeringen introduserte «nedstengningen» i Storbritannia på grunn av Covid-19.

«Jeg hadde nådd Shrewsbury da Boris (ed. statsminister i Storbritannia) kunngjorde at vi skulle inn i 'lockdown' og jeg ble tvunget til å dra hjem - det var så skuffende,» sa Ibbott, ifølge Ladbible.

Så, i september i år, valgte hun å dra igjen. Denne gangen ønsket hun imidlertid også å samle inn penger til St Wilfrid's Hospice i West Sussex, hvor mannen hennes ble tatt vare på til han døde i 2016.

Hun klarte å fullføre reisen på fem uker og fem dager og var i stand til å bruke sitt gratis busskort på nesten hele ruten bortsett fra noen få ruter i Skottland der hun måtte gaffel ut selv.

Underveis tilbrakte Ibbott natten på ulike bed and breakfasts, og hun sier at mesteparten av reisetiden på bussene gikk med å bestille overnatting, planlegge ruten og svare på e-post, samt kontakte lokalpressen rundt.

Ibbott avsluttet ruten med å bli kjørt i en vintage dobbeltdekkerbuss sammen med sin nærmeste familie og venner for de siste 19 km av ruten.

 

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.