Bestilte Uber for 40.000 kroner: Ville hjelpe i Ukraina

17/03/2022 14:00

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Midt i festen kom en «god idé».

Mange står nesten i kø for å hjelpe Ukraina på en eller annen måte.

Noen kjører til Ukraina og henter flyktninger, noen blir med i den ukrainske fremmedlegionen, og andre sender klær, sko og andre hjelpeforsyninger til det krigsherjede landet.

En britisk kvinne bestemte seg nylig for at hun ønsket å gjøre nettopp det (hjelpe Ukraina), og beordret derfor en Uber til å ta henne direkte fra Swinton, Stor-Manchester, til Ukraina etter å ha konsumert en rekke drinker under en bytur.

Leoni Fildes hadde vært ute og feiret sin venns bursdag lørdag 5.

Leoni Fildes ble spurt om kjæresten hennes, som er i militæret, kunne bli tvunget til å kjempe hvis Storbritannia gikk inn i krigen, og hun proklamerte at hvis han skulle, ville hun bli med ham.

34-åringen, som daglig eier en hundefri virksomhet, sa at hun hadde fått «noen doble rosa giner og skudd av Sambuca» på den tiden, samt en flaske prosecco, og hun bestemte seg midt i ruta for å ta grep.

Hun åpnet ride-hailing-tjenesten Ubers app for å bestille en taxi til Ukraina.

En tur som ville koste henne så mye som £ 4,758, eller omtrent 40,000 kroner.

Privatfoto

Leoni ble heldigvis reddet fra sin berusede impuls på grunn av å ha 'utilstrekkelige midler' på kontoen sin - men Uber prøvde fortsatt å ta betalingen ni ganger.

Neste morgen fikk Leoni "flashbacks" av sin risikable feil etter at banken hennes ringte for å advare henne om uredelig aktivitet på kortet hennes.

Hun sier hun nå er glad for at hun ikke hadde nok penger på kontoen sin og har stilt spørsmål ved hva som kunne ha skjedd hvis hun hadde lagt ut på turen. Leoni sa til The Mirrior:

"Jeg er 34 - jeg burde vite bedre. Neste dag husket jeg ikke at jeg gjorde det. Jeg var som "herregud". Jeg våknet da banken min ringte meg og trodde kortet mitt hadde blitt brukt uredelig. Uber prøvde å ta betalingen ni ganger fra kontoen min. De var ganske fast bestemt på å ta ut beløpet.

 

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.