Bill Gates advarer: "Vi har ikke engang sett det verste av det"

03/05/2022 07:29

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den rike mannen kommer med en klar advarsel til verdenssamfunnet.

Få nordmenn tenker i dag på koronaviruset som før. Den daglige infeksjonsraten er mindre enn 1000 personer, restriksjonene er borte, og for de aller fleste er det et kapittel over.

Dette er imidlertid ikke tilfelle overalt. I Kina er millioner flere utsatt for nedstengninger og isolasjon. Her får stemningen mildt sagt panikk.

Og kanskje det verste kan vente fremover, selv om ingen vil ha det. 

Bill Gates, grunnleggeren av it-giganten Microsoft, mener koronaviruspandemien er langt fra over. Det forteller han i et intervju med Financial Times, skriver Sky News.

«Vi har ikke engang sett det verste av det. Vi står fortsatt i fare for at denne pandemien genererer en variant som vil være enda mer overførsom og enda mer dødelig,» sier han, og legger til at langsiktige vaksiner som blokkerer infeksjon er nødvendig for å unngå kaos.

Bill Gates, en av verdens rikeste mennesker, har blant annet skrevet en bok som heter How to Prevent the Next Pandemic. Generelt har han vært veldig involvert i debatten rundt pandemier generelt - men spesielt COVID-19.

Bill Gates mener det bør være et team av internasjonale eksperter – alt fra epidemiologer til datamodellerere – for å identifisere trusler og forbedre internasjonal koordinering rundt eventuelle utbrudd.

Han etterlyser også en global epidemisk respons, ledet av Verdens helseorganisasjon (WHO), og sier at en ytterligere investering i slik beredskap er avgjørende for å kunne håndtere fremtidige pandemier.

«Det virker sprøtt for meg at vi ikke kunne se på denne tragedien og ikke, på vegne av verdens borgere, gjøre disse investeringene,» sa han.

 

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.