Bjarne fant pakker kastet ute: 'Hvis du ikke får posten din, så se i grøftekanten'

04/05/2017 16:00

Anniken Hauge

Utland
Foto: Privat foto
Foto: Privat foto
Danske PostNord har havnet i enda en knipe, etter at 63-årige Bjarne Lauritsen fant fem pakker i en grøft. ‘Det skal ikke skje’, sier PostNord.

Det var en helt vanlig søndag morgen den 9. april, da den danske 63-åringen Bjarne Lauritsen sto på kjøkkenet og nøt en formiddagskaffe, mens han tittet ut av vinduet. 

- Jeg står og titter ut av kjøkkenvinduet mitt hvor jeg kan se ut på veien og inn på et grøntområde. Jeg står og nyter kaffen min, og plutselig oppdager jeg en pakke som ligger ute i grøften, sier Bjarne Lauritsen til Dagens.no.

Den 63-årige mannen fra en liten by sør på Jylland går ut og ser nærmere, og der ligger det rett og slett fem pakker i grøften.

Da han fortsatt hører postbudet kjøre rundt på scooteren sin, tar han kontakt med postmannen og konfronterer ham med de bortkomne pakkene.

 

- Så får jeg tak i ham på mopeden, og så lo han av meg da jeg spurte om han hadde mistet pakkene. Det synes jeg var så dårlig oppførsel at jeg selv tok kontakt og ringte til mottakeren av pakkene. Hun ble glad da jeg ringte, sier   Bjarne Lauritsen til Dagens.no. 

Etter litt kontakt mellom PostNord og Bjarne Lauritsen ringte postvesenet på Lauritsens dør og hentet pakkene - ganske så røde i ansiktet.

I ettertid har en av Bjarne Lauritsens venninner delt et innlegg på PostNords Facebook, som er delt over 5.000 ganger, hvor andre brukere også deler dårlige opplevelser med PostNords pakkeomdeling.

Vesken burde være lukket
Det er Michael Frølich, som er sjef for distribusjoneb i PostNord, som har ansvaret for distribusjon av pakker og brev i hele Danmark, og han beklager forløpet.

- Det som skjer er at de mindre pakkene blir kjørt ut med scooter, også mister han rett og slett denne nuken med pakker, hvilket ikke skal skje da vesken skal være lukket, sier Michael Frølich til Dagens.dk  

At postbudet ikke tok i mot pakkene da Bjarne Lauritsen kontaktet ham, er uforståelig for Michael Frølich:
 
- Det høres veldig merkelig ut, og er virkelig ikke slik en av våre postbud skal oppføre seg. Jeg er lei for at Bjarne har hatt den opplevelsen, og det er virkelig noe jeg vil følge opp med én gang, sier Michael Frølich.

 

Når mindre pakker leveres så skal de overholdes en rekke regler, hvilket ikke hadde skjedd i denne sammenhengen. 

- Vi har en rekke prosedyrer, så vi minner medarbeiderne på å lukke veskene før de tar av sted. Når man kjører med mange pakker hver dag, så er det utrolig kjedelig at man finner fem pakker i en grøft. Det er en feil som virkelig ikke skal skje. Vi måler hvert enkelt område, og vi sjekker alle leveringer, men her har det skjedd en ergerlig feil, sier Michael Frølich.

Hos Bjarne Lauritsen er tillitten til PostNord forsvinnende liten etter forløpet med pakkene. 

- Det er da sørgelig at folk ikke får det de skal når de har betalt for det. Man skal kunne ha tillit til de som leverer pakker. Jeg har ikke noe tillit igjen, og jeg prøver å unngå de og betaler gladelig mer for den fornøyelsen, sier han til Dagens.no.

Se det virale innlegget nedenfor.