Ble straffet med lufthorn for bruk av telefonen: Det forårsaket permanent lidelse

04/11/2021 09:50

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
Tenåringsjenta satt med telefonen ved middagsbordet, som ble ansett som uhøflig.

14 år gamle Cindy Redmonds liv forandret seg en etter en hendelse da stefarens venn trakk ut et lufthorn under middagen.

Cindy hadde tidligere sluttet seg til de andre rundt bordet, hvoretter hun hadde hentet telefonen fordi hun ønsket å svare på en samtale. Men stefarens venn syntes dette var uhøflig og bestemte seg for å straffe henne.

Han tok lufthornet opp til Cindys ansikt og blåste med full styrke, hvoretter hun begynte å oppleve alvorlig smerte som fikk lov til å fortsette i flere dager før moren tokk henne til akuttmottaket.

Der fant de ut at hun lider av hyperacusis - også kjent som lydfølsomhet - definert av redusert toleranse for lyder som ikke ville forårsake irritasjon eller ubehag i andre, og derfor kan hverdagsstøy som sirener, babyråd eller folk som roper forårsake stor smerte.

«Hver lyd føles som at det sitter fast i øret mitt», sier Cindy Redmond, ifølge Hyperacusis Research.

Den vanligste årsaken til hyperacusis er eksponering for voldsomt høye desibel, inkludert et lufthorn som blåses rett ved øret.

Dette har ført til at Cindys liv har blitt helt endret, for eksempel da hun måtte droppe ut av skolen for å bli hjemmeundervist, men også det sosiale aspektet av Cindys liv har blitt videresolgt, da hun ikke lenger kan gjøre de samme tingene som før.

I kjølvannet av nyhetene var hun veldig sint og opprørt, men nå tar hun ting som de kommer, selv om hun må bruke støyblokkerende hodetelefoner, der hun får spille noen lyder som en form for lydterapi for å hjelpe henne med smerten.

Overraskende nok har Laurine, Cindys mor, sagt at hun ikke vil ta saken til retten. Men hun håper at andre foreldre vil lære hvis de havner i samme situasjon.

Hun håper at foreldre ber barna legge fra seg telefonen i stedet.