Breaking: Russland beordres å stoppe krigen

17/03/2022 08:08

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russland har blitt beordret til å suspendere alle militære aktiviteter i Ukraina for øyeblikket, ifølge Den internasjonale domstolen.

Den internasjonale domstolen beordret onsdag Russland til umiddelbart å opphøre all militær virksomhet i Ukraina, og dermed også stoppe invasjonen av landet. Det er det Reuters som skriver.

Videre står det at alle grupper som er under russisk kontroll eller støttet av den russiske regjeringen, må avslutte sin virksomhet i Ukraina.

- Retten er dypt bekymret for Russlands maktbruk, noe som skaper store problemer i forhold til folkeretten, sa dommer Jon Donoghue, ifølge Reuters.

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj er selvfølgelig glad for å høre om avgjørelsen fra den internasjonale domstolen, som han har kalt en stor seier for Ukraina.

«ICJ (International Court of Justice, ed.) har beordret en umiddelbar slutt på invasjonen. Ordren er bindende etter folkeretten. Russland må overholde det umiddelbart,» sa Zelenskyj.

Rettens avgjørelser er bindende, og derfor har Russland en plikt til å overholde dem. Det kan imidlertid ikke pålegge landet sine pålegg, og det har tidligere blitt sett at avgjørelser fra Den internasjonale domstolen har blitt ignorert.

Derfor er det ingen garanti for at Russland vil stoppe sin invasjon av Ukraina og trekke sine tropper ut av landet igjen.

Ifølge Reuters mener imidlertid flere analytikere at det er en beslutning som kan gjøre det lettere for Ukraina å få hjelp fra omverdenen.

I tillegg fortsetter forhandlingene mellom Russland og Ukraina, men så langt har det ikke brakt noe med seg. Denne uken blir det forhandlinger mandag, tirsdag og onsdag, som er fjerde runde med forhandlinger.

Siden den russiske invasjonen av Ukraina har mer enn tre millioner ukrainere valgt å flykte fra sitt hjemland. Mange av flyktningene har flyktet til Polen, mens mange også har flyktet til enten Romania, Moldova, Ungarn eller Slovakia.

 

 

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.