Britene har ti dager på seg til å bruke over 2 milliarder kroner

19/02/2018 10:53

Anniken Hauge

Utland
Den britiske 10-pundseddelen blir snart verdiløs. Britene må nå finne fram gamle sedler og bruke over 2 milliarder kroner de neste 10 dagene.
Samlet sett er det 21 820 000 gamle 10-pundsedler, som hver har en verdi på nær 110 norske kroner, i omløp. Det vil si om lag 27 prosent av mengden som er utstedt, opplyser Bank of England til avisa The Guardian.

Det tilsvarer 2,38 milliarder norske kroner.

Seddelen kan brukes frem til 1. mars, men etter denne datoen er butikker og banker ikke forpliktet til å ta dem imot.

Det melder NTB ifølge Dagbladet.
- Vi får inn 10-pundsedler for om lag 85 millioner pund i uka. Det er noenlunde på linje med forventningene, opplyser Bank of England, og tilføyer at de ikke forventer at alle sedlene vil bli levert inn igjen, ettersom noen trolig er ødelagt, mens andre er i utlandet.

Den nye 10-pundseddelen har bilde av forfatteren Jane Austen, som døde i 1817 og blant annet skrev romanen 'Fornuft og følelser' og 'Stolthet' og fordom. Den utgående seddelen prydes forøvirig av vitenskapsmannen Charles Darwin.

De nye sedlene har skapt mye oppstyr, ikke på grunn av portrettet av Austen, men fordi de er laget av plast som inneholder en bitte liten mengde dyrefett, noe som kan bli et problem for vegetarianere, sikher og hinduer.

  

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.