Coronavirus ga mannen 3 timers ereksjon

11/03/2021 16:10

Emma

Utland
En coronavirus pasient hadde smertefull ereksjon i tre timer forårsaket av koronavirus.

En coronavirus pasient fra USA ble rammet av en sjelden komplikasjon av sykdommen, noe som fikk ham til å ha en smertefull ereksjon i tre timer. Det skriver Daily Mail.

Den uidentifiserte 69 år gamle mannen fra Ohio ble diagnostisert med en tilstand medisinsk kjent som priapisme mens han var på sykehus fordi han ble alvorlig påvirket av koronavirus.

Han ble innlagt på Miami Valley Hospital i august med alvorlig kortpustethet og betennelse, noe som fikk væske til å samle seg inne i lungene.

Pasienten, som var overvektig, ble sedert og satt på livsstøtte da tilstanden forverret seg og lungene begynte å svikte etter 10 dagers behandling.

Legene plasserte ham med ansiktet ned i en liggende stilling i 12 timer for å få luft rundt kroppen hans. Da han ble slått på ryggen senere på ettermiddagen, oppdaget sykepleierne at han hadde fått ereksjon.

Leger som behandlet ham har skrevet i The American Journal of American Medicine, ifølge Daily Mail, at de tror det var koronavirus som forårsaket blodpropp i penis.

I utgangspunktet ble en ispakke påført pasientens penis i håp om at den kunne få hevelsen ned. Det lyktes imidlertid ikke da ereksjonen vedvarte i ikke mindre enn tre timer.

Legene måtte til slutt drenere blodet fra penisen ved hjelp av en nål. Mens priapismen ikke kom tilbake, døde pasienten senere på intensiven da lungene sviktet.

Legene fortalte ham også at corpora cavernosa (vevskamrene inne i penis) var stive mens spissen var slapp.

Mannen ble diagnostisert med "lavstrøms priapisme", noe som betyr at blodet blir fanget i ereksjonskamrene, som antas å være forårsaket av blodpropper i blodet.

Da pasienten var bevisstløs, kunne han ikke svare på spørsmål om hvor mye smerte han led. Men tilstanden, som kan forårsake permanent skade hvis den ikke behandles raskt, er kjent for å være nesten uutholdelig.

Hevelsen avtok omtrent 30 minutter etter at hans penis ble drenert av blod, og pasienten fikk et drypp som inneholdt et medikament som forhindrer blodpropp.

Coronavirus har blitt vist hos flere pasienter for å skade blodårene samt forårsake farlige blodpropper.

Mens eksperter ennå ikke er sikre på hvorfor viruset forårsaker blodpropper, er det en utbredt teori om at det er et resultat av en immunoverreaksjon kalt "cytokinstorm", noe som fører til at kroppen angriper sunt vev.