Dating coach sier: "Hvis mannen ikke betaler på første date, respekterer han ikke kvinner."

11/08/2022 12:00

Emma Sletta

Utland
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
En 'dating coach' har uttalt seg på TikTok om at mannen skal betale regningen på første date, og videoen hennes deler virkelig kommentarfeltet.

Nelly, som går under navnet @ask.nelly på TikTok, la ut en video på det sosiale medie TikTok her om dagen der hun delte sin mening om at mannen skulle betale regningen på første date.

Videoen starter med et klipp fra en annen video der en mann sier at hvis kvinner forventer at mannen skal betale regningen på første date, så blir de bortskjemt.

Nelly er sterkt uenig i mannens uttalelse, og har derfor gjort videoen nevnt som et svar, skriver Ladbible.

"Det er så frastøtende når menn snakker slik, men la meg gi litt oppfriskning om hvordan dating fungerer. Det er klart at noen trenger det," sier Nelly i videoen.

Hun forklarer videre: "Hvis en mann inviterer en kvinne ut på en date og han er romantisk interessert i henne og han ikke tar regningen på slutten, er det ikke slik at hun er bortskjemt. Dette skyldes derimot en av følgende fem ting:

For det første er han ikke ridderlig, han er ikke en "gentleman". Nummer to, han er gjerrig. Nummer tre, han har ikke råd til datoen. Nummer fire, han respekterer ikke kvinner og nummer fem, han ser henne ikke som en premie for å vinne, fordi mannens interesse alltid er lik hans innsats. Det er alltid en av de fem tingene."

Som overskriften for klippet skrev Nelly: "Bortskjemt er når menn ber kvinner ut og ikke betaler."

Som man kanskje har spådd, har videoen generert mye debatt på sosiale medier, og brukerne i kommentarsporet er ikke enige med hverandre.

Mange er enige med Nelly, og en skriver for eksempel: "Du har rett. Helt riktig."

En annen skriver: "Hvis en fyr sier at vi skal dele regninger, sier jeg: "Nei takk, jeg tar det," og det er det."

Imidlertid er det også brukere som er sterkt uenige med Nelly, for eksempel personen som skriver: "Du misser poenget. Ingen skylder deg noe, akkurat som du ikke skylder ham noe. Spesielt hvis dere ikke kjenner hverandre."

Til slutt foreslår noen at det er personen som inviterer deg på en date som betaler - uansett om det er mannen eller damen.

Hvem syntes du skal betale på første date?