Datterens feber forvirret moren: Så gjorde hun en forferdelig oppdagelse

22/02/2024 12:00

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Noen ganger kan en magefølelse være helt avgjørende.

Foreldre kan lett bekymre seg for mye når barnet deres viser symptomer som feber eller sløvhet, og frykter det verste til barnets tilstand blir bedre.

For Renee, tobarnsmor, ble den ultimate foreldrefrykten en realitet da en tilsynelatende harmløs feber hos hennes tre år gamle datter Lexi eskalerte til en langvarig og smertefull kamp.

En situasjon som i utgangspunktet ble bagatellisert som en enkel virusinfeksjon av helsepersonell, viste seg snart å være en indikasjon på noe mye mer alvorlig.

Drevet av en dyp følelse av at noe var galt, lyttet Renee til intuisjonen hennes og søkte ytterligere medisinsk råd ved Royal Children's Hospital, hvor et røntgenbilde avslørte en urovekkende oppdagelse: en svulst hadde utviklet seg i Lexis nyre.

"Vi snakket med en onkolog innen 24 timer," fortalte Renee med 9honey Parenting. Denne raske utviklingen snudde opp ned på hele familien og Lexis liv. Den unge jenta, som til da hadde skjult smertene sine, møtte umiddelbar og krevende behandling.

Det skriver Senest.

For Renee var reisen hjerteskjærende, spesielt da Lexi begynte å miste tilliten til henne og andre voksne som følge av de mange medisinske prosedyrene. "Alt vi ønsket var å beskytte henne, selv om vi visste at hun måtte gjennom disse prosedyrene, så hun mistet tilliten til meg først," forklarer Renee.

Et vendepunkt skjedde da de oppdaget Starlight Room, der et team fra Captain Starlight spilte en avgjørende rolle i å gjenopprette gleden og sikkerheten ved Lexis sykehusopphold.

"Hun ble umiddelbart knyttet til noen av kapteinene," bemerker Renee, og påpeker, "Starlight spilte en stor rolle i å gjenoppbygge tilliten hennes til voksne og gjøre et skummelt sted morsomt."

Lexis behandlingsforløp inkluderte 36 uker med cellegift, 10 dager med strålebehandling, ca 20 fulle anestesimidler, 25 sykehusinnleggelser og en større operasjon. Med eksepsjonell medisinsk og emosjonell støtte er Lexi nå ferdig med behandlingen.

— I november ringte hun på klokken som markerer slutten på behandlingen, sier Renee, lettet og takknemlig for at datteren endelig kan komme tilbake til en normal hverdag.