De trodde personen var død: I likposen var sannheten annerledes

03/05/2022 09:55

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En mystisk episode har funnet sted.

I Shanghai er det for tiden dårlig humør blant de nesten 25 millioner menneskene som bor i byen. Det er for tiden en massiv nedstengning som følge av nulltoleransen Kina fortsatt har mot koronaviruset.

Dette har ført til stor desperasjon blant mange, og det har vært flere videoer der du kan se folk få panikk om mangel på grunnleggende matvarer og medisiner.

På søndag hadde imidlertid noen begravelsesdirektører noe annet å tenke på. Seks personer er for tiden under etterforskning etter at en eldre beboer på et sykehjem feilaktig ble erklært død, lagt i en rettsmedisinerpose og tatt med av rettsmedisinere til en ventende varebil før likhusarbeidere la merke til at personen fortsatt var i live.

Hendelsen, som fant sted søndag ettermiddag, ble filmet av tilskuere og opptakene spredte seg raskt på nettet, noe som utløste et rasende tilbakeslag i byen, som for tiden kjører sin sjette uke med nedstengning.

I opptakene blir arbeidere med verneklær sett trekke en likpose ut av likhuset til en begravelsesvogn. De ser inn i posen før de innser at personen inne fortsatt er i live.

"I live! Så du det? Levende!", sier en. "Ikke dekk ham igjen!" sier en annen.

Hendelsen ble bekreftet av Putuo-distriktsregjeringen, som sa at etterforskningen nå hadde begynt. Shanghai Oversight Commission og Central Commission of Discipline Inspection sa at fem tjenestemenn, inkludert sykehjemsdirektøren og en lege, hadde blitt avskjediget og satt under etterforskning som følge av den uheldige episoden.

Shanghai Xinchangzheng sykehjem har beklaget, mens likhuset angivelig roste sine ansatte for å ha lagt merke til at personen fortsatt var i live. Som belønning mottok de hver 5000 yuan - 5300 kroner.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.