Delta-varianten tørker seg ut i Japan

Foto: Shutterstock.com

Delta-varianten av Covid-19 utrydder seg selv i Japan, som har mer enn 125 millioner innbyggere.

Data fra Japan har resultert i at eksperter er overbevist om at landet, som har 125 millioner innbyggere, har klart å utrydde Delta-varianten av Covid-19.

Ny forskning fra Japans National Institute of Genetics viser at Delta-varianten drev seg mot en 'naturlig utryddelse' da den etter flere mutasjoner ikke lenger var i stand til å lage kopier av seg selv. Det skriver The Japan Times.

Japan er et tett befolket land, og derfor har nasjonen vært i høy beredskap siden pandemien tok tak. Dette har særlig vært tilfelle etter at den svært smittsomme Delta-varianten brøt ut i 2021.

Les også

Coop trekker tilbake vare

På toppen av den femte bølgen i landet registrerte Japan rundt 26 000 tilfeller av infeksjon om dagen, mens land rundt om i verden, inkludert Australia, gjeninnførte strenge restriksjoner og regel om nedstengning for å knuse Delta-varianten.

Men i november har Japan sett en fantastisk bedring - etter å ha registrert mindre enn 200 tilfeller de siste ukene. Fredag tok de ikke opp en eneste Covid-19-relatert død. Det var første gang på 15 måneder.

Tokyo, landets hovedstad og verdens største by med mer enn 40 millioner innbyggere, registrerte bare seks nye smittetilfeller mandag.

Ifølge en 'potensielt revolusjonerende' teori fremsatt av professor Ituro Inoue, har Delta-varianten ganske enkelt for mange mutasjoner for sitt feilkorrigerende protein kalt nsp14.

Professor Ituro Inoue sier viruset slet med å reparere feilene i tide, noe som til slutt forårsaket sin egen "utryddelse".

Da Delta-varianten først dukket opp, erklærte U.S. Centers for Disease Control and Prevention at den var mer enn dobbelt så smittsom som andre varianter.

I samme vehemor advarte US Centers for Disease Control and Prevention om at det kunne forårsake mer alvorlig sykdom hos uvaksinerte mennesker.

Den generelle antagelsen var at Delta-varianten ville ha et mer levende genetisk mangfold enn den opprinnelige Alpha-varianten som stormet verden i 2020.

Men ifølge den japanske professorens forskning har det vist seg at det motsatte er sant.

Les også

Sjokkerende funn i København lufthavn

– Vi var bokstavelig talt i sjokk da vi så resultatene, sier Inoue til The Japan Times.

"Delta-varianten i Japan var svært smittsom og holdt ut andre varianter. Men etter hvert som mutasjonene hopet seg opp, tror vi det til slutt ble et defekt virus, og det var ikke i stand til å lage kopier av seg selv.

"Gitt at sakene ikke har økt, tror vi at det på et tidspunkt under slike mutasjoner gikk direkte mot sin naturlige utryddelse."

Mens noen eksperter har tilskrevet nedgangen i antall smittede mennesker til landets høye vaksinasjonsrate og bruk av ansiktsmasker, tror professor Inoue at antall infeksjoner ville øke hvis Delta-varianten fortsatt var "levende og blomstrende".

"Hvis viruset var i live og blomstrende, ville infeksjonstilfellene sikkert øke, siden ansiktsmasker og vaksinasjon ikke forhindrer infeksjoner i noen tilfeller," sa han.

Professor Takeshi Urano, forsker ved Shimane Universitys fakultet for medisin, har sett på funnene og hevder at det banebrytende funnet kan brukes i «lovende» nye medisinske behandlinger.

"Studier har vist at et virus med en forkrøplet nsp14 har en markant svekket evne til å gjenskape seg selv, så dette kan være en faktor bak den raske nedgangen i nye tilfeller av infeksjon," sa han, og fortsatte:

"nsp14 er virus-avledet, og den kjemiske måten å dempe dette proteinet kan bli en lovende medisin der utviklingen allerede er i gang."

Les også

Nærmer seg en kur for AIDS: Kvinnens immunsystem har renset kroppen for virus