Den iranske regjeringen vurderer å gjøre kjæledyr ulovlige

16/12/2021 12:04

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det kan i fremtiden bli ulovlig å eie en hund eller katt i Iran, da den iranske regjeringen vurderer å gjøre det ulovlig å ha kjæledyr.

Irans regjering fløt først ideen om å ulovliggjøre kjæledyr 17. november i år, med loven om å «beskytte offentlig sikkerhet mot farlige og skadelige dyr», skriver Unilad. Formålet med loven er angivelig å beskytte landet mot påvirkning av "urene" dyr.

Den foreslåtte loven beskriver innbyggerne i Iran med kjæledyr som et "ødeleggende sosialt problem" og planlegger å forby borgere å eie, avle og transportere mange forskjellige dyr, inkludert vanlige kjæledyr som hunder, katter, kaniner, mus og andre vanlige kjæledyr.

Loven vil også forby å håndtere mer ukonvensjonelle kjæledyr som slanger, øgler, krokodiller, aper, esler og skilpadder.

Så langt har totalt omtrent en fjerdedel av medlemmene i det iranske parlamentet, 75 medlemmer, signert og støttet lovforslaget, som også hevder at dyr kan "gradvis endre den iranske og islamske livsstilen" ved å "erstatte menneskelige og familiære forhold til følelser og følelsesmessige forhold til dyr," skriver France24.

Ikke overraskende er mange kjæledyrseiere i Iran ikke fornøyd med regningen. En av dem er 25 år gamle Mostafa som er katteeier og eier av en dyrebutikk. Han sier at han ikke kan forstå hvorfor katten hans skal være farlig: "Krokodiller kan kalles farlige, men hvordan kan kaniner, hunder og katter være farlige?"

Lovforslaget kommer angivelig i kjølvannet av flere hendelser i Iran der gatehunder har angrepet borgere. Hvis det blir vedtatt, vil lovforslaget straffe eventuelle brudd med en bot på 10 til 30 ganger mer enn den månedlige minimumslønnen i Iran, som er $ 98 (omtrent 650 kroner). Et brudd vil også resultere i inndragning av kjæledyret.

I tillegg kan utleiere også møte å bli straffet med bøter hvis de ikke håndhever loven i sine eiendommer.

 

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.