Derfor bør du aldri drikke øl før eller under en flytur

07/04/2022 07:47

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En kald øl på flyplassen før avreise eller en forfriskende gin og tonic om bord i flyet er en vanlig del av mange nordmenns ferie.

Det er derfor også få som vil være glade for å høre at det ifølge flere eksperter er en uvanlig dårlig idé å drikke alkohol umiddelbart før eller under en flytur.

Hvis du skulle starte påskeferien med et stort glass øl på flyplassen, må du kanskje bare lese med her ... Det er nemlig ifølge Ladbible, en veldig dårlig idé.

Det er generelt ikke veldig smart å konsumere alkohol hvis du ser på det med helsepersonell øyne, da alkohol er gift for kroppen for å si det mildt.

Det er imidlertid en enda verre idé hvis du er høyt oppe i luften i et fly.

Dette skyldes blant annet at fuktigheten på fly vanligvis er lavere enn nede på jorden, noe som gjør det vanskeligere for kroppen å holde seg hydrert, og da hjelper det ikke med et forbruket av alkohol, da det dehydrerer kroppen enda mere.

"En voksen kan miste opptil to liter vann på en ti timers flytur. Hvis du drikker og flyr samtidig, kan den kombinerte effekten være ganske alvorlig," forklarte Ritesh Bawri, ernæringsfysiolog og fysiolog, til NDTV Food

Han har også forklart at kroppens evne til å absorbere oksygen også forverres når du er høyt oppe i luften, og du vil derfor føle deg mer full enn vanlig på grunn av lavere oksygenmetning av blodet hvis du drikker alkohol om bord i et fly.

Det er derfor en dårlig idé å drikke om bord i et fly og faktisk også i timene før, da effekten av alkohol ofte først kan føles etter 30 til 60 minutter ... Med mindre du ikke bryr deg om helsen din og bare vil være full.

Da er det en god idé!

Du må imidlertid være forsiktig med at du ikke blir så full at du ikke kan kontrollere deg selv og tvinge flyet til å foreta en nødlanding, som en britisk kvinne nylig gjorde, eller ende opp med å gjøre som mannen i artikkelen nedenfor:

 

 

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.