Derfor bør du sløre huset ditt på Google Street View

16/05/2022 07:53

Emma Sletta

Utland
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Mange vet allerede at Google Maps lar deg skjule huset ditt fra Street View, men det virkelige spørsmålet du bør stille deg selv er om det er noe du bør gjøre.

Google Maps er en av tingene vi sannsynligvis nå tar for gitt, men som var utenkelig for bare noen få år siden.

Det er bemerkelsesverdig at vi bare kan ta ut telefonen vår og finne hvor som helst i verden - stort sett - på få sekunder.

Men likevel er det ganske inngripende når du tenker på det.

Fordi ikke mange mennesker liker ideen om at folk over hele verden bare må slå på datamaskinen eller finne telefonen for å se huset, bilen eller hagen din.

Det er en ganske enkel prosess å få Google til å sløre huset ditt hvis det er noe du ønsker å gjøre.

Hvis du vil at huset ditt skal være uskarpt på Google Maps, er det en ganske enkel prosess. Bare åpne Google Maps og deretter Street View, der du trenger å finne huset ditt.

Deretter klikker du på "rapporter et problem" når du er sikker på at du har funnet riktig adresse. før du klikker på "rapporter et problem" når du er sikker på at du har funnet riktig adresse.

Når den spør hvilket problem du rapporterer, klikker du på "Be om uskarphet" -knappen og velger "mitt hjem" som årsak.

Du vil da bli bedt om å gi mer informasjon om hvorfor du vil at uskarpheten skal gjøres, og her kan du ganske enkelt skrive at man er bekymret for ens personvern.

Foto: Google Maps

Apropos - hva er årsakene?

I tillegg til at alle kan se huset og adressen din, kan det også tillate tyver og innbruddstyver å undersøke eiendommen din i fred og ro eller se om du for eksempel har en ny bil.

Det kan også gjøre det lettere for dem å velge et mål basert på tegn på velstand.

Det vil også være lettere for online forfølgere å finne adressen din.

Selv om disse tingene er usannsynlige, er de absolutt ikke umulige, noe som betyr at det er den sikre løsningen er å få det uskarpt.

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.