Derfor skulle Maria dø

04/08/2021 08:22

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Presten Thomas Gotthard myrdet sin kone Maria From Jakobsen. Nå forklarer han hvorfor hun skulle dø.

Thomas Gotthard har tilstått drapet på sin kone Maria From Jakobsen, og rettssaken mot presten begynte tirsdag 3. August 2021.

I den forbindelse har Thomas Gotthard avslørt hvorfor han drepte kona si. Tirsdag ble det kjent i Hillerød tingrett at Maria From Jakobsen skulle dø fordi han ønsket fred. Aktor Anne-Mette Seerup avslørte dette da hun leste opp forklaringen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det har også blitt avslørt at planleggingen av drapet startet allerede 19. eller 20. oktober i fjor. På dette tidspunktet hadde han ennå ikke bestemt seg for om han ville drepe henne, men han hadde begynt å utforske mulighetene.

- Det høres forferdelig ut, men det ga meg en slags hobby, sa Thomas Gotthard til retten, ifølge Ekstra Bladet, har han også avslørt at han begynte å skrive notater om hva og hvordan  han skulle gjøre det.

En liten uke senere, 26. oktober, slo han henne i hodet med en stein. Det skjedde i hagen i deres felles hjem i Frederikssund, Danmark. Så la han hendene over nesen og munnen hennes, så hun ble kvalt.

Deretter kvittet han seg med Maria Jakobsens kropp. Han gjorde det ved først å prøve å oppløse det, partere og til slutt brenne restene.

Ekstra Bladet skriver at han forklarte i Retten i Hillerød at han kjempet en indre kamp med sitt eget moralske kompass.

– Men han hadde planlagt alt, og han klarte å presse seg selv til å gjennomføre det. Maria skulle dø fordi han ønsket fred fra henne», hørte man i retten.

I forkant av drapet hadde paret hatt problemer, og Thomas Gotthard hadde forelsket seg i  hans elskerinne genneom omtrent to år.

Videre ble det forklart i retten at han ikke hadde god erfaring med å skille seg, og derfor ønsket han å unngå å gå gjennom enda en skilsmisse.